SOLTÉSZ MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Hogy miért állt le, ezt meg kellene kérdezni az Országos Szerb Önkormányzattól. Én hiszem azt, hogy a választások után új lendületet fog kapni a beruházás, amelyre oly nagy szükség van, és amelyre a magyar kormány minden támogatást megadott az elmúlt évek során, nemcsak a megvásárlásra, hanem a helyrehozatalával kapcsolatban is. Ha cinikus lennék, azt mondanám, hogy régen itt az önök elődei, a kommunisták ÁVH-t üzemeltettek, lehet, hogy egy kicsit ennek a helyi szelleme is erre az épületre sok-sok nehézséggel kihat.

De ha már beszélünk, tisztelt képviselő úr, én is hadd tegyek fel néhány kérdést, például felvetette a hajléktalanok jelenlétét. Akkor önök mikor fogják Szegeden támogatni a ferences rendtartománynak azt a misszióját, amely évek óta, sőt azt kell mondanom, évtizedek óta hajléktalanok ellátásában részt vesz?

Mikor lesz önöknek Szegeden a magyar kormánnyal egy olyan megállapodása és olyan együttműködése, amely nem visszamutogat egyébként most erre az időszakra, hanem adott esetben beismeri azt, hogy Szeged polgármestere, amikor kormányon voltak, egy lépést nem tett azért, hogy megvalósuljon a harmadik híd is Szegeden?

Hozzáteszem a harmadik kérdést vagy témát is, miszerint Szeged az ország egyik legdrágább parkolási rendszerét működteti. Miért van ez? Önök mit tesznek azokért az emberekért, akik Szegeden élnek? Ez mutatja azt, hogy a szegedi szerbekért, a szegedi szerb közösségért sem tettek az elmúlt években ugyanúgy, ahogy a szegedi emberekért. Ha Magyarország Kormánya egyébként az évtized legnagyobb megállapodását, a BYD megállapodását nem vinné most Szegedre, akkor Szeged lemaradna a régiós versenyben Temesvár, Arad és Újvidék mögött.

Én azt kérem öntől, hogy sokkal inkább a kompromisszumot találják meg önök, baloldaliak a kormánnyal, mintsem hogy folyamatosan támadnak akár Szegeden minket, akár pedig országosan. Köszönöm a felvetését. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage