SZABADI ISTVÁN (Mi Hazánk): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Miniszter úr a Magyar Posta kiemelt eredményének nevezte, hogy a racionalizálás jegyében 2022-ben 354 postahelyszínt bezártak, a létszámot pedig 2023-ban 2300 fővel csökkentették. Egészen felháborító és arcpirító, hogy egy miniszter azt nevezi eredménynek, hogy 2300 főnek megszűnt a munkahelye!

A Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja az átgondolatlan postabezárásokat, mert sok kistelepülésen élő, főként idős honfitársunk került ebbe a nehéz helyzetbe ennek köszönhetően, ugyanis sok faluban, a kistelepüléseken nincs ATM, ezért a nyugdíjasok postán vettek fel készpénzt. A postabezárásokkal az időseket bankkártyahasználatra kényszerítik, amivel csorbul a készpénzhasználati jog is.

A posta racionalizálását egészen másként képzeli el a Mi Hazánk Mozgalom, mégpedig úgy, hogy a postás dolgozók helyett a Magyar Posta felső vezetésében van szükség leépítésre, bürokráciacsökkentésre. A felső vezetők havi többmilliós fizetése, prémiuma helyett a dolgozóknak kellene inkább tisztességes béreket adni. Elhibázott lépésnek tartjuk azt is, hogy a Mohácsi-szigeten található homorúdi posta bezárásánál nem vették figyelembe, ha a mobilposta nem tud kézbesíteni egy küldeményt, akkor a helyi lakosoknak horribilis összegért át kell kelniük a Dunán, ugyanis ott egy speciális helyzet van, és át kell menniük a mohácsi 1-es postára, hogy el tudják intézni az ügyes-bajos dolgaikat.

Kérem a tisztelt államtitkár úr válaszát azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Posta felső vezetésénél milyen költségcsökkentő intézkedéseket hajtottak végre. Milyen intézkedésekkel tervezik orvosolni a postások létszámhiányát? Felmértéke előzetesen a vidéki kisposták bezárásának a következményeit? Felülvizsgáljáke a postabezárásokat a jövőben? Kinyitjáke újra a homorúdi postát? Kérem megtisztelő válaszát, államtitkár úr. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage