DR. FÓNAGY JÁNOS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm képviselő úrnak a kiváló végszavazását, dramaturgiailag pontos. Kérdezte, hogy miért nem a felső vezetőkön kezdtük. De, azzal kezdtük. A Magyar Posta 2022 végén ötről háromra csökkentette a vezérigazgató-helyettesi pozíciók számát, továbbá öttel csökkentette az igazgatói munkakörök számát. A társaságnál 2022 vége óta az átlagos keresetnövekedés mértéke meghaladja a 23 százalékot. 2023-ban egy újfajta ösztönző modellt is bevezettek.

A postai jelenlét megtartása a cél a kistelepüléseken is. Ennek érdekében a vállalat megújította a partneri programját. A program rendkívül népszerű, jelenleg már több mint 560 postapartnernél intézhetők postai ügyek országszerte. Hangsúlyozom, hogy a társaság a partnerek részére a felvételhez köthető tevékenységet  csekkfelvétel, levél- és csomagfelvétel elősegítése et cetera  kívánja partneri kezelésbe adni. A háznál történő kézbesítést továbbra is a Magyar Posta saját maga végzi.

A vidék megtartóerejét támogatja az a törvénymódosítás is, amelyet az Országgyűlés április 10-én fogadott el, s amelyet sajnálatos módon a Mi Hazánk-frakció képviselői nem támogattak, ami lehetővé teszi a lakosság számára, hogy 2025. január elsejétől a bankjegykiadó automaták mellett bankkártyáikkal a postai szolgáltatóhelyeken is igénybe tudják havonta két alkalommal az ingyenes készpénzfelvételt venni.

Homorúd településen a postának helyet adó ingatlan bérbeadójának részéről felmerült okok miatt zárták be a postát. A mobilposta bevezetésére az önkormányzati és vállalkozói szándék hiányában került sor. A Magyar Posta továbbra is nyitott arra, hogy a partneri program keretein belül megoldást találjon erre a helyzetre. Köszönöm, képviselő úr s képviselőtársaim figyelmét, elnök úr, a lehetőséget. (Taps a kormánypártok soraiban.)

(17.30)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage