SOLTÉSZ MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A pécsiek, én azt gondolom, hogy látják és hallják is a híreket, amelyek az országból is és a fővárosból is érkeznek, és hallják és látják, hogyan lopják szét Gyurcsány emberei akár a fővárost is. És valószínűleg a módszer ugyanaz, ugyanaz a csapat, ugyanaz a brancs; és 2010 előtt megtanulták a módszert, nyilván az egész országra kiterjesztették és kiterjesztik, ugyanígy Pécsre is.

És az a szomorú valóság, hogy van is miből lopniuk, úgy néz ki, hiszen ha belegondolunk abba, hogy például az iparűzési adó öt év alatt a másfélszeresére nőtt Pécsett, köszönhető a kormány azon politikájának, miszerint Pécset sem hagyta magára, hiszen koreai, japán, dán cégek érkeztek, most pedig egy brit vállalkozás 60 milliárd forintos beruházást hajt végre Pécsett. Tehát növekszik mindaz a bevétel, amely a pécsieket kellene hogy szolgálja. Csak az a helyzet, hogy ez most nem látszik. Tehát amióta vége lett a Pécs Európa kulturális fővárosa programot követő nagyobb beruházásoknak  akkor történtek a nagy beruházások igazából, sajnos, elég furcsa módon , ennek a vége után szinte semmi beruházás nem történt Pécsett. És azt kell mondanom, hogy ha a kormány nem áll önök mellé, a pécsiek mellé, akkor például a repülőteret sem tudjuk megmenteni és a közeljövőben fejleszteni. Vagy pedig az M6-os autópályának az a kiterjesztése, amely így végre, mondjuk így, hogy nem zsákutcaként tartja Pécset számon, hanem összeköti akár Horvátországgal vagy a többi baranyai településsel, nagyon fontos lépés volt.

Azt tudom mondani önnek, tisztelt képviselő úr (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy a péterffyi, gyurcsányi pénzszivattyú ott is működik, országosan is működik, és nyilván nem szabad ezt hagyni, a pécsieknek ezt be kell mutatni, hogy leváltsák őket hamarosan. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage