FÖLDI LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszterhelyettes Úr! Tisztelt Képviselők! Cegléd és térsége országgyűlési képviselőjeként nagyon fontosnak tartom, hogy időnként a nagyvárosok mellett megemlítsük a kisebb települések fejlesztését is.

Büszke vagyok rá, bevallom, hogy immár 14. éve képviselhetem az ott élők jóvoltából a parlamentben ezt a választókerületet. Ez a választókerület összesen tíz települést foglal magában, amit három város és hét község alkot. A városok között, Cegléd és Nagykőrös mellett Abony is szót érdemel, hiszen számos beruházás megvalósulása segíti az ott élők mindennapjait, a belterületi utak fejlesztése, a külterületi utak fejlesztése mellett nemrégiben két fontos projekt is elindult a városban, amit szeretnék kiemelni.

Az abonyi Kostyán-kúria és az Ungár-kúria megújulásával olyan kulturális, sport-, közösségi tevékenységek fejlődhetnek tovább, vagy új szolgáltatási formák jöhetnek létre, amelyek korábban korlátozottan vagy egyáltalán nem álltak a lakosság rendelkezésére.

A város sikeresen pályázott a területi és településfejlesztési operatív program plusz azon forrásaira is, amelyeket önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére írtak ki. Ennek keretében Abony 250 millió forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai forrást nyert. Látható, hogy Abony városa pár év alatt komoly átalakuláson ment keresztül, azonban a további fejlődés érdekében szükséges, hogy további hazai és európai uniós források jöjjenek a térségbe.

Tisztelt Miniszterhelyettes Úr! Mindezek fényében kérdezem, hogy milyen további lépéseket tervez a kormány a Pest vármegyei vidék fejlesztése érdekében. Köszönöm megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage