ILLÉS BOGLÁRKA külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az említett T/7955. számú törvényjavaslathoz benyújtott módosítások a tartós külszolgálati tevékenység megfelelő és magas szintű működéséhez, valamint a magyar külgazdasági és külpolitikai érdekek további megfelelő és magas szintű képviseletéhez elengedhetetlenül szükségesek. Azért van szükség ezekre a módosító javaslatokra, mert részben a hatálybalépés óta bekövetkeztek olyan változások, amelyek indokolttá teszik, részben pedig a gyakorlati alkalmazás során szereztünk olyan tapasztalatokat, amelyek szintén szükségessé tették ezeknek a módosításoknak a jogszabályba történő átemelését.

(18.40)

A törvényjavaslat általános vitájára április 11-én került sor. Én köszönöm mindenkinek, aki a hozzászólásával vagy észrevételeivel hozzájárult ahhoz, hogy ezt a törvényjavaslatot most itt már a záróvita során is meg tudjuk tárgyalni.

Tekintettel arra, hogy akkor is ketten jelezték az észrevételeiket, valamint a külpolitikával kapcsolatos általános meglátásaikat, és Magyar Levente miniszterhelyettes úr megfelelő részletezettséggel és indokoltsággal számolt be a jogszabályban foglaltakról, ezektől eltérnék, és a részletes vitát a Külügyi Bizottság is lefolytatta április 16-án, ahol módosító javaslat benyújtására nem került sor.

Ezekre való tekintettel, valamint arra, hogy a törvényjavaslatban szereplő módosítások az egységes alkalmazhatóságot, a jogi szabályozás összhangját, valamint a magas szintű külgazdasági és külpolitikai feladatellátás biztosítását szolgálják, kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a törvényjavaslat elfogadását támogatni szíveskedjenek. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage