FARKAS SÁNDOR agrárminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ahogy hátranézek, úgy látom, hogy itt vita megint nem lesz ebből a törvényjavaslatból, már csak azért sem, mert önmagában a törvény beterjesztése, általános vitája során is nagyon kevés kifogást emeltek a képviselőtársaim, főleg az ellenzéki képviselőtársaim.

Éppen ezért nagyon fontosnak tartom ennek a törvénynek az úgymond módosítását, habár, ahogy képviselőtársam is említette, 23 törvényt módosítunk. Ezeknél a törvényeknél jelentős részben mind az élet szolgálta azokat az eseteket, amire reagálni kell. Tehát nagyon sok törvénynél, korábban az öntözésről szóló törvénynél, a vadgazdálkodásról, a családi gazdaságok, a gazdaságok átadásáról szóló törvény vitájában is elmondtam, hogy később majd ismét beszélni kell ezeknek a törvényeknek a módosításáról, már csak azért is, mert az élet, az új helyzetek, az új szituációk mindig adnak olyan újabb kihívást a törvényalkotónak, illetve a törvény végrehajtójának, amelyhez igazodni kell a törvényalkotásnak.

Éppen ezért mondhatnám azt, hogy ez az egész törvénycsomag mind erről szól, kivétel nélkül, akár a vadgazdálkodásról, az öntözésről, a növényfajták állami elismeréséről, a termőföld védelméről, mondhatnám ezenkívül az állattenyésztés szabályozását, a növényfajták állami elismeréséről szóló szabályozást, ezek mind olyan kérdések, amelyeket az élet hozott, és erre nekünk reagálni kell.

Én nagyon köszönöm a Mezőgazdasági Bizottságnak és a Törvényalkotási Bizottságnak a javaslatait és az egységbe foglalt álláspontját, és kérem a tisztelt képviselőtársaimat, hogy a holnapi nap során a sarkalatos részekkel együtt támogassák ezt a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage