RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Húsz évvel az európai uniós csatlakozásunk után azt látjuk, hogy az Európai Unió vezetői nem hisznek az európai emberekben. Minden lépésük azt mutatja  akár a migráció kérdésében, akár a háború kérdésében , hogy nem az európai emberek érdekeit nézik, és nem hisznek abban, hogy az európai emberekre alapozva lehet megépíteni Európa jövőjét.

Nem az európai családokat akarják támogatni, hogy ott szülessenek meg azok a gyerekek, akik Európa jövőjét fogják meghatározni, hanem illegális migránsokat importálnak távoli kontinensekről, és velük akarják feltölteni Európát, velük akarnak új népességet hozni Európába. Nem hisznek a saját polgáraikban, nem hisznek az európai emberekben, nem hisznek az európai családokban, nem hisznek az európai fiatalokban. Más fiatalokat hívnak be, mert nem akarnak hinni abban, hogy az európai kontinens jövőjét a most felnövő európai fiatalok tudják meghatározni. Inkább száz és ezer kilométerekről hívnak másokat.

És a másik szomorú dolog, hogy nem érték nekik az európai kultúra és az európai civilizáció. Úgy gondolják, ez csak egy a sok közül, egy multikulturális világban majd beengedünk sokakat, és először a nagyvárosokban, aztán meg máshol lecseréljük az európai kultúrát, lecseréljük az európai civilizációt egy más, távolról jövő, iszlám gyökerű kultúrára és civilizációra. És ennek a jelei, ahogy ön is mondja, már láthatóak akár különböző kulturális átváltozásokban, szokásváltozásokban, akár közjogi változásokban is, akár abban, hogy a jogrendszert is magukkal hoznák, és a saját jogrendszerüket vezetnék be.

(9.50)

Az európai vezetőket szörnyű látni, amint egész egyszerűen nem értékelik azt, ami évezredek alatt alakult ki itt, Európában, a keresztény alapokon álló európai civilizációt és kultúrát, és úgy gondolják, hogy ezt egy-két generáció alatt simán le lehet cserélni. Ehhez ők még asszisztálnak, sőt tapsolnak is, mert úgy gondolják, hogy ez rövid távon, a következő, meg az azutáni választáson az újraválasztásukat elősegíti, mert behívják az illegális migránsokat, gyorsan adnak nekik állampolgárságot  Németországban is radikálisan rövidítették az időt, amely alatt lehet állampolgárságot adni a migránsoknak , és akkor majd őket a következő meg az azutáni választáson újraválasztják. Ezen rövid távú érdekből, hogy a baloldalnak legyen szavazóbázisa, mivel a Kínába áttelepült vállalatokkal megszűnt az a baloldali munkásréteg Európában, amely a baloldal nagy szavazóbázisa volt, és ezt migránsokkal akarják pótolni, majd a migránsok fogják őket támogatni, ebből a rövid távú, egy-két ciklusra előre néző politikából azt látjuk, hogy Európa lakossága lecserélődik, és egyre veszélyesebb kontinenssé válik.

Most is az európai uniós döntéshozó fórumok asztalán hever a migrációs paktum végrehajtási tervezetére vonatkozó javaslat, amely azt írná elő, hogy minden tagállamban külön apparátust kell létrehozni az illegális migránsok bejövetelének szervezésére. Ez Magyarországon többszörös feladat lenne, hiszen az összes európai uniós kérelem 28,3 százalékát Magyarországon kellene elbírálni, körülbelül minden harmadik, az Unióba érkező illegális bevándorló kérelmét az egyébként nem külső határon levő, hiszen az Bulgária és Görögország, hanem a belső határon levő Magyarországnak kellene ellátni. Hát, földrajzórára nem járt, aki ilyen javaslatot letett, nem ismeri Európa térképét, és ő az európai döntéshozó, aki szerint nekünk többet kellene elbírálni, mint azoknak az országoknak, amelyek a migrációs útvonalon előttünk vannak, Bulgáriának és Görögországnak.

Teljesen észszerűtlen, de nem ez az egyetlen észszerűtlen felvetés ott. Tehát mindenkinek saját apparátust kellene létrehozni, ami nálunk migránsgettók létrehozását eredményezné. Ők felállítanak egy apparátust, hogy a tagállami apparátusok elég jól dolgoznake, elég sok illegális migránst fogadnake be. Ez nyilván pénzbe kerül, ezért a kohéziós forrásoktól elvesznek pénzt, iskolaépítés, óvodaépítés, kórházfelújítás, szociális segítségnyújtás, gyermekvédelem, vállalkozások támogatása, települési utak építése, vállalkozások segítése, helyi munkahelyteremtés, ettől elveszik a pénzt, és odaadják a migráció költségeire. Azt gondolják, hogy egy magyar határvadász, miután megdobálják őt kövekkel és fahusángokkal a határon, kiszáll a terepjáróból és odalép: segíthetek kitölteni a formanyomtatványt? Ennek nyilván költségei vannak, hiszen ügyvédekre és másokra is kívánnak pénzeket fordítani.

Mivel az európai emberek láthatólag ezt nem szeretnék, ezért a 4. pont a végrehajtási tervben az emberek gondolkodásának átmosása, az állandó képviseletek segítségével sajtókampány indítása, hogy az európai emberek, akik eddig nem támogatták az illegális migrációt, most támogassák, a migrációs paktum előnyeiről pedig egy gyönyörű szép, rózsaszín ködös, színes, habos, cukormázas képet vetítenek az európai emberek elé, hogy fogadják el, hogy ez nekik jó. Nekik jó, hogy romlik a közbiztonság, nekik jó, hogy rosszabb Európa versenyképessége, nekik jó, hogy városnegyedekben nem tud uralkodni a jog és a rendőrség, hanem helyette egy teljesen idegen kultúrának lesznek ott a zárványai, és no-go zónák jönnek létre az országban.

Erre akarnak európai közpénzt fordítani, hogy az emberek, ha tetszik nekik, ha nem, fogadják el a migrációs paktumot és az automatizált betelepítését az illegális migránsoknak. Sajnáljuk, hogy európai vezetők nem értékelik az európai kultúrát megfelelő szinten, és nem megvédeni akarják, hanem lecserélni azt. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage