BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én nem akarom rabolni senkinek az idejét (Arató Gergely: Most mit csinálsz?!), meg kicsit nehéz helyzetbe is kerültem, mert Orosz Anna képviselő asszony hozzászólása inspirált engem is egy kérdésre, és hát sajnos nem látom a képviselő asszonyt, köddé vált.

A hozzászólásának számtalan része volt, amellyel én nem értettem egyet, de nem ezekről szeretnék beszélni. Volt egy olyan eleme, amellyel meg, azt gondolom, minden jóérzésű embernek egyet kell értenie, amikor mindenfajta erőszak elítéléséről beszélt, az erőszakkal való szembefordulásról beszélt, amit én teljes egészében osztok. És ezért szerettem volna megkérdezni tőle, hogy mi a véleménye egyébként arról az úriemberről, aki a feleségét késsel…, késsel járkál otthon éjszaka, nadrágszíjat vág… (Orosz Anna az ülésterembe lép.  Rétvári Bence: Megjött, itt van!  Nacsa Lőrinc: Itt van!)  kezét csókolom, képviselő asszony, örülök, ha tetszik nekem válaszolni , nadrágszíjat használ a feleségével szemben, rendőrnek kell kimenekítenie a feleségét az ő karmaiból. Mi a képviselő asszony, Orosz Anna képviselő asszony véleménye Magyar Péterről? És azért kérdezném meg tőle… (Orosz Anna: Mi köze van a gyermekvédelemhez?!) Az erőszakhoz talán van köze, képviselő asszony, amiről beszélni tetszett. (Orosz Anna közbeszól.  Az elnök csenget.) És azért kérdezem önt, csak hogy világos legyen, mert bár az ellenzéki képviselők, a baloldali képviselők nem jeleskedtek ennek a magatartásnak az elítélésében, de mégiscsak az ön elnök asszonya volt az egyetlen, aki egy ilyen figurának, egy ilyen alaknak, aki a feleségét folyamatosan fenyegette, támadta, elment a tüntetésére, és tapsikolt neki. Róla, Magyar Péterről mi a véleménye önnek? (Orosz Anna: Ezt az állami gondozott gyerekeknek mondja!)

Kezét csókolom, képviselő asszony, tudja, van ennek egy formája: gombot tetszik nyomni, és így face to face nyugodtan elmondhatja a véleményét nekem (Szabó Timea közbeszól.) Magyar Péterről. (Az elnök csenget.) Szeretném hallani. Várom, hogy elmondja. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage