KOMJÁTHI IMRE (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! A gyermekvédelmi törvény felsorolja a gyermekvédelmi jelzőrendszer szereplőit, köztük a magyar állampolgárok is ott vannak. Én, Komjáthi Imre magyar állampolgár az Országgyűlés nyilvánossága előtt és a parlamenti jegyzőkönyvben rögzítve jelzést szeretnék tenni arról, hogy véleményem szerint a Belügyminisztérium költségvetési megszorítások okán bocsátotta el a gyermekjogi képviselők egyharmadát. Ezzel rendszerabúzust idézett elő.

Kérem Rétvári Bence államtitkár urat, hogy véleményem megvizsgálását kezdeményezze a Belügyminisztériumnál, folytassa le ezt a vizsgálatot, és aztán számoljon be erről a parlamentnek, hogy mi volt az oka, hogy elbocsátották a gyermekjogi képviselők egyharmadát.

Nem szerettem volna idáig eljutni, írásbeli kérdésben többször megkérdeztem, interpellációban is, most kétperces felszólalásomban is, nem kaptam rá választ, ezért most ehhez a formához fordulok. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az LMP soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage