ANDER BALÁZS, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt képviselőtársaim! Aki kiskorú gyermek sérelmére elkövetett bűncselekmény ügyében kegyelmet ad, az nem való fölénk és nem való közénk  mondta Lázár János. Nem nagyon gondoltam volna, hogy én Lázár Jánossal egyet fogok érteni vagy őt fogom idézni, de az a helyzet, hogy tökéletesen összefoglalta ennek az egész kegyelmi ügynek, botránynak és az azóta húzódó hazai közéletnek vagy legalábbis ennek az egész szégyenletes ügynek az egyik szegmensét. Hogy az önök pártkatonaként köztársasági elnökké tett Novák Katalinjának nem volt annyi erkölcsi érzéke, hogy nemet mondjon egykori főnöke és mentora unszolására, és elutasítsa a Kónya Endréért való lobbizást, az maga a felfoghatatlan borzalom. Nem tudott megfelelni a legmagasabb közjogi méltóság által támasztott magasztos követelményeknek, elbukott, meg is lett a következménye, de azért ennek az egész ügynek egy kicsit korábbra nyúlnak a gyökerei.

Önök egy pártkatonát tettek meg köztársasági elnöknek… (Dr. Répássy Róbert: Úristen!) Nem úristen, államtitkár úr, önök voltak azok, akik nem hallgatva a józan kritikára, ezt elkövették, ennek isszák egyébként sok tekintetben most a politikai levét. A módosító javaslatokkal egyébként most én nem kívánnék foglalkozni, ugyanis ez az egész eljárási rend, ahogyan idehozták ezt a tisztelt Ház elé, az szintén csak méltatlan.

Államtitkár úr, képviselő urak, képviselő asszony, az ügy kulcsszereplője még mindig nem mondta el  Balog Zoltánra utalnék , hogy őt mi késztette arra, hogy közbenjárjon ennek a pedofil-bűncselekménynek az eltussolásában segédkezet nyújtó gazembernek a mentegetésében és a kegyelem kieszközlésében. Balog Zoltán elsőként egyébként két asszony szoknyája mögé bújt alávaló és gyáva módon, majd amikor igazságügyi miniszter asszony, illetve köztársasági elnök asszony lemondott vagy lemondatták őket, akkor az ő személyét ért támadások kapcsán volt képe Balog Zoltánnak azt mondani, hogy a református egyházat támadják. Szeretném jelezni, hogy a részünkről egész biztosan nem a református egyházat támadtuk, hanem azt, amit ő elkövetett, és amivel még mindig nem számolt el. De nagyon úgy néz ki a dolog, hogy a tettei következményét fel sem tudja fogni, azt, hogy milyen megosztottságot teremtett, nem érzékeli. Szégyen és gyalázat! Köszönöm.

Egyébként a javaslatot magát, a módosítók nélkül jelen állás szerint támogatni fogjuk. Aztán, hogy a későbbiekben hogyan alakul majd a véleményünk, az nagyban függ attól, hogy idevarázsolnake majd a Ház elé újabb módosító indítványokat. Köszönöm a figyelmüket.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage