DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Eddig általában országos jelentőségű ügyekben szóltak napirend előtt. Megértem, hogy az ön számára ez egy nagyon fontos helyi ügy, de hadd térjek vissza arra a mondatára, amikor a Kúria ítéletét üdvözölte!

Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon jó lenne, hogyha a baloldal tiszteletben tartaná a bíróságok ítéleteit. (Rétvári Bence: Így van!) Nagyon jó lenne, hogyha nem fenyegetőznének egy olyan bírósági ítélet után, ami nem kedvez önöknek, vagy nem tetszik önöknek.

Az önök szövetségese, Gyurcsány Ferenc rendszeresen megfenyegeti a bíróságokat, amikor neki nem tetsző ítéletek születnek. Egyébként a DK-ban, az önök szövetségesében Varju Lászlót  bár én az MSZP és a DK között ennél szorosabb kapcsolatot is vélek felfedezni , aki MSZP-s képviselő volt korábban, Varju Lászlót elítélték választási csalás miatt, és ebben a részében jogerős az ítélet. Tehát nagyon kérem, hogy ha már legalább választási csalásokat emlegetnek, akkor szólítsák fel a szövetségesük országgyűlési képviselőjét, hogy távozzon a közéletből. (Arató Gergely: Győzzétek le a választáson! Majd akkor távozik.)

Mi értelme van annak, hogy ön például nőgyűlöletről beszél, amikor ma az ellenzék egyik politikusa egy közismert nőgyűlölő? Na most, ezek után, tisztelt Ház, idehoz olyan ügyeket, idehoz olyan ügyeket… (Jelzésre:) Bocsánat, majd ha gondolja, elmondom önnek, hogy kire gondoltam.

Tisztelt Ház! A bíróságok ítéleteit mindannyian tiszteletben tartjuk, sohasem a kormánypártok vonták kétségbe a bíróságok ítéleteit. A kormánypártok mindig betartják a bíróságok ítéleteit, és tiszteletben tartják a bíróságok ítéleteit. Ezzel szemben az ellenzék számos politikusa fittyet hány a bíróság ítéletére, ráadásul még meg is fenyegeti a bíróságokat. Ezt kellene befejezni, mindenféle kampánytól függetlenül! Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage