DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Sok témát érintett, képviselő úr, engedje meg, hogy reagáljak!

Nos, azzal szemben, amit ön állított, a Fidesz Európa-politikája és a kormány Európa-politikája egyértelmű: erős Európát szeretnénk és benne erős Magyarországot. (Derültség a Momentum és a DK soraiban.) Ha megnézi a vitáinkat az Európai Unióval, illetve Brüsszellel, akkor arra lehet figyelmes, hogy az aggodalmainkat az a meggyőződés hajtja, hogy az Európai Unió a saját fő ígéretétől elkanyarodott. Békét ígértek és nagyobb jólétet, és most egyiket sem tudják biztosítani, és az a helyzet, hogy ez nemcsak Magyarországot sújtja, hanem Európa minden családját.

(14.10)

Ha már a geopolitikai kérdések felmerültek, engedje meg, hogy önnek is utaljak arra, hogy miközben Európa kevesebb mint 1 százalékos gazdasági növekedésre számíthat, 0,9-re, az Egyesült Államok 2,5 százalékosra, Kína pedig 5 százalékosra. Tehát gazdasági értelemben most Európa van a bot legrosszabbik végén, és ez közvetlen összefüggésben van azzal (Arató Gergely: És ebből Magyarország húzza le leginkább!)  tisztelt képviselő úr, én is meghallgattam önt! , hogy milyen döntések születnek Brüsszelben. Például senki nem vállalta azért a felelősséget, amilyen szankciós döntések születtek például az energiapolitikában… (Varju László: Ti is megszavaztátok!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage