ARATÓ GERGELY (DK): Tisztelt Államtitkár Asszony! Ön nem válaszolt arra, hogy valóban ki akarjáke zárni a panelépületben élőket az uniós forrásokból. Tehát igen. Ön nem válaszolt arra, hogy kapnake más támogatást a panelépületekben és régi lakóházakban élők. Tehát nem.

Ön ezzel szemben beszélt arról, hogy milyen volt a panelprogram az Orbán-kormány idején. Én elmondom: 2002 előtt is beszéltek róla, meg 2010 után is beszéltek róla, mi viszont 2002 és 2010 között csináltuk. (Varju László: Bizony, bizony!) Ez a különbség önök között és közöttünk.

A főváros kapcsán azt kell önnek elmondanom, hogy a főváros az, amely harcol azért Brüsszelben, az Európai Unióban, hogy a fővárosiak is hozzájussanak ezekhez a forrásokhoz, és remélem, el is fogja érni. Kár, hogy a magyar kormánnyal szemben kell harcolniuk.

Ami meg az uniós forrásokat illeti, én azt szeretném  és minden képviselőtársam azt szeretné , ha ezek a források a magyar emberekhez, például a kőbányaiakhoz és a kispestiekhez jutnának el, és nem a fideszes oligarchák lopnák el őket. Ezért harcolunk az Európai Unióban és ezért harcolunk itthon is.

Az ön válaszát nem tudom elfogadni. (Taps a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage