GYŐRFFY BALÁZS (Fidesz): Köszönöm szépen miniszterhelyettes úr válaszát. Köszönjük szépen azt a kiállást, amit a kormányzat tanúsít akár a brüsszeli harcokban itt a jogszabály-módosításokkal kapcsolatban, ugyanakkor én attól félek, hogy ami történik, az a szó szoros értelmében is és átvitt értelmében is parasztvakítás. Én nem hiszem, hogy az utolsó néhány hét, néhány hónap teljesítménye alapján kellene a Bizottságot és a Parlamentet megítélni, hanem az előző négy és fél éves ciklus alapján, ahol elmondhatjuk, hogy szörnyű, amit műveltek.

Egy szám: az adminisztrációja olyan mértékben növekedett a gazdatársadalomnak, hogy az Agrárgazdasági Kamaránál több mint 150 új falugazdászt kellett az idei évben felvenni ahhoz, hogy a gazdák helyett a bürokratikus adminisztrációs terheket meg tudjuk oldani.

Köszönjük szépen a kiállást, további együttműködésre számítunk, és nagyon örülünk neki, hogy Magyarországon a gazdálkodóknak nem kell a kormányzat ellen tüntetni, mint például a német vagy a francia gazdatársaknak, hanem itt partnerként tudunk a kormányzattal dolgozni. Válaszát tisztelettel elfogadom. (Szórványos taps a kormánypárti sorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage