RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen én is. Úgy érzem, mind a kettőnkben van együttműködési szándék vagy segítő szándék ebben a kérdésben. Azért a történelmi hűség kedvéért hozzáteszem, hogy ott nem egy salátatörvényről volt szó, csak éppen önök akkor úgy tiltakoztak, hogy Latorcai elnök urat nem akarták engedni szóhoz jutni levezető elnökként. De most ezt a részt le is zárnám.

Ahogy mondtam, a szülőnek, aki otthon van a gyerekkel, ez a 266 800 forint jár akkor, ha a gyermek gondozása miatt ő munkát nem tud vállalni, mert olyan mértékű az egészségromlás. A közlekedés könnyebbé tétele érdekében akár a vármegyebérlettel, akár más módon igyekeztünk mindenki számára  fogyatékossággal élők számára, nem fogyatékossággal élők számára, az ő szüleik számára, más szülők, más gyermekek számára is  sokkal kifizethetőbbé tenni. Mint agglomerációs képviselő tudom önnek mondani, azok, akiknek eddig, mondjuk, 40 ezer forintba került a napi ingázás havi szinten, azok most 9500 forintot, tehát a negyedét fizetik csak, tehát ez egy óriási kedvezmény volt. Illetőleg megemeltük a különböző üzemanyagár-támogatásokat is, hogy azok is igénybe vehetők legyenek.

Ezek mind-mind emelkedő tételek voltak, de a legfontosabb  és kérem, hogy ha a következő szombaton találkoznak, mindenképpen javasolja neki , hogy keresse fel a kormányhivatalt, és a gyodot próbálják megigényelni, mert az elmondottak alapján ez neki jár, és ez mégiscsak egy hatszor akkora összeg, mint amiről ön említést tett. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage