DR. GURMAI ZITA (MSZP): Köszönöm szépen. Beszélt a látenciáról. Milyen felmérések vannak erről? Hiszen még a problémát sem voltak hajlandók igazság szerint elismerni. Úgyhogy megköszönöm, ha ebben pontos választ kapok.

A másik, hogy jól emlékszem arra, amikor ugyanebben a teremben Varga Judit miniszter asszony a következőket mondta: „Az isztambuli egyezmény politikai hiszti. A nők helyzete a legjobb állapotban van Magyarországon. A kormány fellép a családon belüli erőszak ellen is. Az áldozatsegítésben, a szociális és családpolitikában minden védelem adott.” Mondta ezt az a miniszer asszony, aki állítólag ekkor már bántalmazói kapcsolatban élt. Tehát ennyit az önök szavahihetőségéről. Talán tényleg jó lenne, ha végre szembenéznének az igazsággal. És tényleg legyen olyan kedves beszélni a látenciáról is.

A másik, hogy azt mondtam, hogy megduplázódott. Tehát értem én a szándékot, ez rendben van, de ennél sokkal többet kell tenni, hogy valóban történjen valami, hogy valóban az áldozatok úgy érezzék, hogy önök tesznek értük. Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage