ELNÖK: Köszönöm szépen. Képviselő úr, a házszabálynak van egy olyan pontja, hogy csak ügyrendi javaslat formájában bírálhatja az ülést vezető elnököt.

(16.50)

De az ülésvezető elnök most nem szorult bírálatra, mert szó szerint felolvasta mindazt, amit a forgatókönyv tartalmazott. Innentől kezdve nekem önt most figyelmeztetésben kellene részesítenem, sőt ki kellene zárnom a kérdések feltevése alól, de ezt én most kivételesen nem teszem meg, mert részben a Ház információs szolgáltatásában bárki elolvashatja ezeknek a kérdéseknek a pontos címét, és nem is hangzott el most egyetlenegy esetben sem, és minden esetben csak akkor hangzik el a cím, amikor a konkrét válaszra várnak, hogy elfogadjae a képviselő, vagy nem fogadja el.

Tájékoztatom a képviselő urat és a tisztelt Házat, hogy a miniszter úrnak a harmadik soron következő azonnali kérdések órájában kell válaszolnia.

Novák Előd képviselő úr, a Mi Hazánk képviselője, az A/8388-tól az A/8416-ig terjedő irományszámokon azonnali kérdéseket nyújtott be a miniszterelnök úrnak. Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a Mi Hazánk frakcióvezetője előzetesen úgy nyilatkozott, hogy ezen azonnali kérdések esetében személyes válaszadást kér, így a miniszterelnök úrnak távolléte miatt a harmadik soron következő azonnali kérdések órájában kell válaszolnia.

Most a Mi Hazánk-frakció soron következő kérdést feltenni kívánó képviselőjének kérdése következik. Novák Előd képviselő úr, a Mi Hazánk képviselője, A/8417. számon azonnali kérdést kíván feltenni a külgazdasági és külügyminiszternek: „A narancs 50 árnyalata  Ki korán kel, vendégmunkásokat lel? Hány bevándorlót bújtat valójában a kormány?” címmel. A miniszter úr távolléte miatt válaszadásra Illés Boglárka államtitkár asszonyt jogosította fel. Tisztelettel kérdezem a képviselő urat, elfogadjae a válaszadó személyét, vagy a miniszter úrtól személyesen kéri a választ.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage