CSÁRDI ANTAL (LMP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Ház! Hónapok óta szeretném megtudni, hogy meddig képviselheti Magyarországot egy pedofíliát segítő személy. Ennek érdekében én benyújtottam az önök minisztériumához  már meg sem tudom mondani, hány  írásbeli kérdést, és hol szövegértelmezési nehézségeik akadtak, hol megpróbálták áttolni a felelősséget a köztársasági elnök úrra, és soha nem érkezett válasz, ezért most itt, a plenáris ülésen azonnali kérdés formájában szeretném megtudni a választ az adott kérdésre.

(17.10)

Pontosan tudjuk, hogy Balog Zoltán mindent megmozgatott annak érdekében, hogy a pedofíliát támogató és jogerősen elítélt K. Endre kegyelmet kapjon. Ennek ellenére önök  elnézést kérek, tisztelt elnök úr, de hát  játsszák a hülyét, és úgy csinálnak, mintha nem értenék a helyzetet. De a helyzet jelen pillanatban az, hogy Magyarországot rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangban képviselheti Balog Zoltán.

A kérdés egyszerű, és remélem, hogy államtitkár asszony meg is érti a kérdést: meddig kívánják fenntartani ezt a helyzetet? Illetve megpróbálom lefordítani gyakorlati megközelítésből: mikor kezdeményezik a köztársasági elnök úrnál a megbízás visszavonását? Várom megtisztelő válaszát.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage