RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Jól látjuk, hogy 2015-ben Brüsszel nagyon rossz döntést hozott akkor, amikor azt mondta, hogy a migrációt menedzselni és elősegíteni fogja, és mivel akik akkor ezt a döntést meghozták, most is ott ülnek Brüsszelben, ezért kitartanak ezen álláspontjuk mellett, nem hajlandóak  a tények ismeretében, a no-go zónák, a társadalmi problémák, a migránsok alacsony foglalkoztatottságának, a migránsok magas bűnözési adatainak, a terrorizmus növekedési adatainak ismeretében sem hajlandók  ezen az álláspontjukon változtatni, mert akkor be kellene hogy ismerjék, hogy 2015-ben tévedtek, és akkor esetleg el kellene gondolkozni, hogy kinek volt akkor igaza, és azoknak kellene átadniuk a vezetést. Ezért ragaszkodnak a saját székükhöz, és mert a székükhöz ragaszkodnak, képesek a hibás migrációs, migrációt elősegítő politikájukhoz is ragaszkodni.

S ami számunkra rettenetesen elkeserítő, hogy a magyar baloldal összes európai politikusa, aki kint ült Brüsszelben és Strasbourgban, minden egyes alkalommal, amikor migrációpárti javaslat került a napirendre, mindegyiket támogatták, az elsőtől az utolsóig. Nem volt olyan migrációpárti javaslat, amelyet ne támogattak volna. Az egyik első ilyen javaslat, amikor már fölmerült a kvóták kérdése, 2015-ben Gyurcsány Ferenc aláírásgyűjtést indított itthon a kvóták mellett; ő már 2015-ben bevezette volna a kvótákat az egész Európai Unióban és Magyarországon is. Brüsszel lassabban haladt, mint Gyurcsány Ferenc, ők csak a tavalyi év során vitték a Tanács elé és idén a Parlament elé a migrációs paktumot és a kötelező kvótákat, és aki ezt nem tartja be, ahogy ön is mondta, 8 millió forintos bírságra számíthat be nem fogadott migránsonként.

Ezt most fogadták el. Magyarország szavazatát nem vették figyelembe, de a Brüsszelben dolgozó baloldali képviselők szavazatát, akik egytől egyig támogatták, az ő szavazatukat figyelembe vették. Na, ezen az irányon kell változtatni június 9-én! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage