RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Azt javaslom első körben, még ne is menjünk el Méhkerékig, hanem nézzünk itt körbe a parlamentben! Ön azt mondta, hogy megalázó, ha valaki, akit elítélnek jogerősen, az utána közhatalmat gyakorol, akár másokat is kitüntet. De nem kell önnek több kilométert, tíz vagy száz kilométert utazni, elég négy lépést megtenni önnek jobbra, és ott találja V. Lászlót, elég két lépést megtenni hátra, és ott találja Fekete-Győr Andrást, akiket elítélt a bíróság szintén, tisztelt képviselő asszony: testi sértés, garázdaság, választási csalás. Ennek egy része jogerős, egy része még nem jogerős ítélet. De itt ül önökkel együtt, egy listán indultak, egy pártszövetség tagjai, most még inkább összefogtak, az MSZP és a DK.

Ha ön ilyen szavakat mond egy méhkeréki polgármester kapcsán: nem lenne jobb, ha először a saját tízméteres körzetében nézne körül? Vagy mondjuk Czeglédy Csaba, aki az önök egyik meghatározó pártbéli embere, aki volt képviselőjelöltjük is, nagyon meghatározó személyiség, és korábban őt elítélték jogerősen különböző bűncselekmény miatt, arra egy rossz szava sincsen? Akik önök közül elítélt bűnözők? Képviselő asszony, aggódhatunk távoli dolgokért, de jobb előbb a saját magunk köreit tisztázni.

Úgy gondolom, az nem helyes, hogy önök némák akkor, amikor az ön körül ülő képviselőket testi sértésért, garázdaságért és hasonlókért elítéli a bíróság. Amikor Fekete-Győr András rátámadt a rendőrökre, ha ennyire szeretnék megvédeni önök a rendőröket, a rendőrök tekintélyét, esetleg elítélné azt a politikust, aki rendőrökre támad, aki nem betartja a törvényeket, hanem rátámad a törvények őreire? Én úgy gondolom, hogy tisztelni kell a rendőröket, akik azért dolgoznak, hogy mi, a szüleink, a gyerekeink, mindenki biztonságban éljen. Legyen bátor, tisztelt képviselő asszony, és akkor mondja azt Fekete-Győr Andrásnak, aki ott ül öntől egy karnyi távolságra, hogy vonja le a konzekvenciát azután, hogy rendőrökre támadt, a bíróság pedig elítélte! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage