BENCZE JÁNOS (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterhelyettes Úr! Mi lesz az egészségüggyel Tolna megyében? A kétezres évek óta szomorú változások következtek be a térségünkben. Az egyik kiemelt eleme volt, hogy 2015-ben az önök kormánya, az akkori Fidesz-kormány bezáratta a pincehelyi kórházat és elfekvővé alakította, ami megjósolta térségünk jövőjét.

2023 tavaszán újabb sajnálatos dolog történt, amit már említettem többször is: átalakították az ügyeleti rendszert, bezárt a simontornyai ügyelet, aki bármiféle betegséggel, problémával küzd és hirtelen kell orvoshoz mennie, annak 60 kilométerre van a legközelebbi kórház, vagy az agyonterhelt mentőszolgálatokra kell hagyatkoznia. Mindez annak fényében különösen szomorú, hogy Szekszárdtól 10 kilométerre, Tolnán megmaradt az orvosi ügyelet, a szekszárdi kórháztól 10 kilométerre. Ezt nem tudják nekünk megmagyarázni. Mi azt kérjük, hogy ezt tegyék helyre.

És jön a következő rossz hír, mi is a sajtóból értesültünk róla: a szekszárdi kórházban, a megyei kórházban kettő darab erősen nyugdíjas korú szülészorvos látja el a szülészeti teendőket. Önök szerint normális állapot ez? Mit akarnak tenni az ellen, hogy helyreálljon az egészségügyi ellátás? Alighogy lemegy ez a hír, kapok egy megkeresést Dombóvárról, és kérem, erősítsék meg, vagy cáfolják meg: Dombóváron június 1-jével, a Dombóvári Kórházban az egyik belgyógyászati osztály be fog zárni. Igaz a hír vagy nem igaz? És mit tesznek azért, hogy jobb legyen az egészségügyi ellátásunk? Eddig csak kórházat zárattak be, ügyeletet szüntettek meg, és az önök 14 éves regnálása alatt lényegében elfogytak az orvosok. Ezt mutatja a mai magyar valóság. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage