DR. KONCZ ZSÓFIA energiaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Erről a kérdésről a mai nap már volt szó a Házban, de úgy gondolom, hogy vannak olyan pontok, amelyeket mindenképpen érdemes újból kiemelni. Először is szeretném azt megerősíteni, hogy Magyarországon világos és tiszta szabályok vannak, és minden beruházás esetében az előkészítés, az építés és a működtetés fázisában is nagyon szigorú környezetvédelmi és munkavédelmi szabályokat kell betartani. A kormány álláspontja abban is egyértelmű, hogy amennyiben egy ügyben bírósági ítélet születik, azt végre kell hajtani.

Az ön által kérdezett konkrét ügyben ismét szeretném felhívni a figyelmet a Gulyás Gergely miniszter úr által a múlt heti Kormányinfón mondottakra, amely szerint fontos kérdés, hogy az ítélet jogerőse vagy sem, illetve kézhez kaptáke már a határozatot. A múlt csütörtöki Kormányinfón elhangzottakhoz képest annyit tudok önnek elmondani, hogy a végzés ellen a Pest Vármegyei Kormányhivatal határidőn belül fellebbezéssel élt, tekintettel arra, hogy az abban foglaltakat környezetvédelmi, jogi és szakmai szempontból nem tartja megalapozottnak, tekintettel arra, hogy a végzés a jóval szigorúbb hatósági előírások betartásának felfüggesztéséről rendelkezik, és sokkal enyhébb követelményeket ír elő az engedélyekkel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy ezeket nagyon fontos ebben az ügyben is kiemelni.

A kormányhivatal kapcsán szeretném megerősíteni azt, hogy minden esetben folyamatosan, a leggyorsabban végrehajtják a megfelelő döntéseket. És azt is szeretném elmondani, illetve megkérdezni képviselő úrtól, hogy hogyan kívánják Magyarország klímapolitikai célkitűzéseit elérni, hogyan kívánják az energiaszuverenitásunkat erősíteni, azt, hogy mi itthon tudjunk zöldenergiát megtermelni és tárolni, hogyan tudjuk a magyar munkahelyeket megvédeni, ha mindig, minden fórumon ezeket támadják. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage