NAGY BÁLINT építési és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ha a gyorsforgalmi utakat, illetve kétszer kétsávos utakat nézzük, ha azokról beszélünk, akkor elmondhatjuk, hogy 2010-2024 között több mint 870 kilométer autópálya és autóút épült meg, illetve került bővítésre, melyből az ön által említett térségben az M85-ös és M86-os gyorsforgalmi utak és a 83-as számú főút Győr-Pápa közötti szakasza került átadásra. Főutak tekintetében a meglévő főúthálózat fejlesztése, bővítése közel 800 kilométeren, míg új nyomvonalú főút építése közel 300 kilométeren, alsóbbrendű utak építése esetében pedig mintegy 220 kilométeren történt meg. Számos csomópont épült, és ne feledkezzünk meg arról, hogy több mint húsz jelentősebb hídépítést is megvalósítottunk. Néhány nappal ezelőtt az ön által említett vármegyében egy másik fontos utat, Mosonmagyaróvár déli tehermentesítő útját adhattuk át.

A jövőben is természetesen azon leszünk, hogy a gyorsforgalmi úthálózat fejlődjön, és a gyorsforgalmi úthálózatot 30 percen belül minél többen el tudják érni, illetve ez a cél meg tudjon valósulni. Tehát amikor arról beszél, tisztelt képviselő úr, hogy csak beszélünk dolgokról, de nincsenek eredmények, akkor, azt gondolom, hogy az elmúlt pár másodpercben fölsorolt számadatok is azt igazolják, hogy önnek ebben nincs igaza.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tervei hazánknak, a mi minisztériumunknak és nyilvánvalóan minden vármegyének vannak, ahhoz azonban, hogy a tervekből valódi ország- és városépítés lehessen, békére van szükség, békére, amely stabil alapot tud adni Magyarország fejlődéséhez és fejlesztéséhez. Ezért is lesz sorsdöntő nap június 9e, hiszen ebben a mindenkire kiható kérdésben kell majd állást foglalni. Béke és fejlődés  a kettő összefügg. Szemben a háborúpárti baloldallal, számunkra egyértelmű a béke melletti kiállás. Ha békében építkezhetünk, akkor Magyarország minden területén, így az utak kérdésében is jól haladhatunk tovább. Köszönöm szépen a szót, tisztelt elnök úr. (Taps a kormánypárti sorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage