TOROCZKAI LÁSZLÓ, a Mi Hazánk képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Beszéljünk akkor a lényegről, és beszéljünk az igazságról úgy, ahogy sem a Fidesz, sem pedig a balliberális globalista összefogás felszólalói nem fognak beszélni!

Miért tartott vissza az Európai Unió olyan pénzeket, amelyek Magyarországnak járnak, méghozzá szerződés szerint járnak, mert akkor, amikor az Európai Unióhoz csatolták Magyarországot is, akkor az egy üzleti, gazdasági jellegű szerződés is volt egyben? Két ok miatt tartják vissza ezeket a forrásokat. Az egyik nyilvánvalóan politikai ok: ha olyan kormány van egy országban, amely nem ért egyet azzal az egész Európai Unió vezetésére, sőt az észak-amerikai államok vezetésére jellemző woke ideológiával, azzal a szélsőséges, liberális felfogással, amely szerint most már mindenhol LMBTQ-felvonulásoknak és egyebeknek kell lenniük, akkor nyilvánvalóan büntetik azokat az országokat. Ez történt Lengyelország esetében, és időnként ez történik Magyarországgal is.

De nemcsak erről van szó, hanem arról is, hogy a Fidesz-kormány az elmúlt 14 évben szisztematikusan és folyamatosan valóban leépíti a jogállamiságot, illetve rendszerszintűvé vált a korrupció, nemcsak az elmúlt 14 évben, hanem az elmúlt 30 esztendőben folyamatosan.

De azt is meg kell nézni, hogy ha ezt megteszik Magyarországgal, és visszatartják ezeket a pénzeket, akkor ez megfelelőe, vagy megtehetie ezt, mondjuk, az Európai Bizottság, dönthete egyáltalán az Európai Unió vezetése így. Szilárd meggyőződésünk, a Mi Hazánk Mozgalom azt az álláspontot képviseli, hogy nem dönthet az Európai Unió semmilyen ilyen, a szuverenitásunkat illető kérdésekről, és ha korrupt rendszer van Magyarországon, leépíti a jogállamiságot a magyar kormány, akkor a magyar nép dolga az, hogy változtasson ezen a rendszeren, vagy változtasson akár a választásokon, a kormányon. Nem az Európai Bizottság, nem az Európai Unió feladata tehát, hogy beavatkozzon Magyarország belügyeibe.

Ráadásul, ami pénzt visszatart, az a magyar emberek pénze. Az, hogy abból a kormány vagy a politika ellop egy bizonyos mennyiséget, az ténykérdés. Ezzel pontosan tisztában van mindenki Magyarországon. De az is tény, hogy lehetne ezeket a pénzeket közvetlenül akár az önkormányzatokhoz juttatni, vagy a magyar kkv-szektorhoz juttatni, de ezt soha nem akarta az Európai Unió vezetése, ez nem volt az Európai Bizottság célja.

Ha viszont megteszi, véleményünk szerint szerződést szegve megteszi az Európai Unió vezetése, hogy visszatartja ezeket az összegeket, akkor felmerül a kérdés, hogy az egyébként Brüsszellel szemben folyamatosan saját kommunikációja szerint szabadságharcot folytató Fidesz miért nem tartja vissza azokat a pénzeket, amelyeket viszont mi, Magyarország, a magyar adófizetők fizetnek be az Európai Unió kasszájába.

Ugyanis az elmúlt 20 esztendőben megközelítőleg 40 000 milliárd forint érkezett az Európai Unió felől Magyarországra, eközben közel 10 000 milliárd forintot befizettünk az Európai Unió kasszájába. Tehát ha egy szerződést nem tartanak be, akkor azt onnantól kezdve szerződésszegésként kell értelmezni, és akkor azt nem lehet egyoldalúan megtenni, hogy ők nem fizetnek, mi pedig fizetünk nekik. Tehát a kérdésem az, hogy ha valóban szabadságharcol a Fidesz, akkor miért nem tették ezt meg, és miért fizetnek akkor is a magyarok, amikor a nekünk járó pénzek pedig nem jutnak Magyarországra.

De nem csak ez a baj. Az is baj, hogy valójában egy olyan globalista gazdaságpolitika érvényesül Magyarországon  és ez jellemző a Fideszre, és jellemző a 2010 előtti balliberális kormányokra , amely globalista gazdaságpolitika valójában tönkreteszi, kiárusítja Magyarországot.

Nézzünk erre konkrét példákat! Csath Magdolna, Magyarország talán legjobb közgazdásza, a Mi Hazánk Mozgalom köztársaságielnök-jelöltje számolta ki azt, hogy az egész Európai Unióban GDP-arányosan Magyarország költi a legtöbb pénzt  ez a GDP több mint 10 százaléka  gazdaságösztönzésre. Hova mentek ezek a pénzek? Miféle gazdaságösztönzésről beszélhetünk az elmúlt évtizedekben Magyarországon? Olyan típusú gazdaságösztönzésekre, mint például amikor a CATL Debrecen mellett akkumulátorgyárat épít, a világ egyik legnagyobb globális nagyvállalata, és a magyar kormány ehhez például 120 milliárd forinttal a magyar adófizetők pénzéből hozzájárul, infrastruktúra-építésre ad ennyi pénzt a világ egyik leggazdagabb cégének.

Vagy például említhetnénk az Audi Hungária Zrt.-t Győrben, amelyet folyamatosan támogat a kormány több tíz milliárd forinttal, és időnként ráadásul az is kiderül, hogy sok millió forintba, néha több tíz millió forintba kerül egy-egy munkahely teremtése, amikor globális nagyvállalatoknak, multinacionális cégeknek, vállalatoknak adják ezeket a pénzeket.

De a nagy kedvencem a hosszú sorozatból az, amit 2017-ben tett a jelenlegi Fidesz vezette kormányzat, amikor 2017-ben megnyitották a világ legnagyobb vagyonkezelő vállalatának, a BlackRocknak a budapesti, egyébként közép-keleti-európai irányító központját. Itt Budapesten, a Váci úton található ez a székhely, ahonnan gyakorlatilag ma Európát irányítja a BlackRock. Ez a világ egyik legnagyobb vállalata, amely több mint tízbillió amerikai dollárt kezel. Ezt a vállalatot megdobta a magyar kormány a magyar adófizetők pénzéből még nagyjából 200 millió forint ajándékpénzzel. Bizonyára rá volt szorulva a BlackRock a magyar adófizetők 200 millió forintjára. Ez a BlackRocknak nyilván egy ilyen vicces kis összeg, de mondjuk, a kazincbarcikaiaknak nagyon jól jönne, vagy akár a szegedieknek, vagy a debreceni magyar lakosságnak nagyon jól jönne 200 millió forint. Biztos, hogy az önkormányzat tudna vele valamit kezdeni. Nem tudom, a BlackRock mire költötte.

Na most, ez a fajta gazdaságpolitika, ez a mindig a globális, mindig a multinacionális cégeknek kedvező gazdaságpolitika okozta azt, hogy ha tulajdonképpen nézzük ezt a mérleget, hogy mondjuk, 40 000 milliárd forint érkezett az Unióból, vagy érkezett volna Magyarországra, és mondjuk, közel 10 000 milliárd forintot meg mi befizetünk, már akkor mondhatnánk azt, hogy jó, valamennyire lehet, hogy megérte az uniós tagság.

Csak ha már említettem egy nagyon jó magyar közgazdászt, akkor említsünk egy szintén nagyon jó, világhírű francia közgazdászt, Thomas Pikettyt, aki pedig azt mondta, hogy az ő számításai alapján Magyarországnak kifejezetten ráfizetéses volt az európai uniós csatlakozása, hiszen innen az elsősorban németországi gyökerű, de akár más nyugat-európai nagyvállalatok, globális cégek folyamatosan lapátolják ki a pénzt akár a profit formájában, akár amikor a Covid-diktatúra elkezdődött, akkor például az előbb említett és önök által agyontámogatott Audi nemcsak a profitját, hanem még gyakorlatilag a törzstőkéjét is gyorsan kivitte Magyarországról.

Tehát ez a fajta gazdaságpolitika az, ami kisemmizi folyamatosan Magyarországot ahelyett, hogy a magyar adottságokra építenének, megnéznék azt, vagy felmérnék azt, hogy a magyar lakosság mivel szeretne foglalkozni, mi az, amihez ért, és milyen kincsek vannak Magyarországon. Nem ezt csinálják, ezért nem támogatják kiemeltebben a kkv-szektort, ezért nem jut el valójában az a támogatás a magyar dolgozókhoz, a magyar vállalkozásokhoz, vagy akár a magyar gazdákhoz, amely mondjuk, az Európai Unióból idejön, mert ezek a pénzek ugyanúgy, ahogy idejönnek, aztán elkezdenek kifelé is menni, tehát egyértelmű, hogy ha Thomas Piketty számítását is figyelembe vesszük, akkor már kifejezetten, ahogy mondtam, ráfizetéses az európai uniós tagságunk.

Mindemellett még, ha ez csak a gazdasági része lett volna, és nem lett volna elég, ráadásul azt látjuk, hogy az Európai Unió jelenlegi vezetője, Ursula von der Leyen olyan, mintha bármit megtehetne, mivel a globalisták érdekeit kiszolgálja, ezért ő törvények felett áll. Ezt már megtanulhattuk, hogy ezek a globális nagyvállalatok úgy érzik, hogy tényleg bármit megtehetnek, Magyarországot gyarmatként kezelik.

Jó példa erre szintén a világ egyik, ha nem a legbefolyásosabb vállalata, a Meta-cég, amerikai szilícium-völgyi világcég, amely befolyásolja a választásokat. Jelenleg is komoly és érdekes kérdések merülhetnek fel akár a mostani európai parlamenti választások kapcsán, hogy a Facebook és mondjuk, az Instagram hogyan befolyásolja a magyarországi választásokat, hogyan létezik az, hogy mondjuk, az egyik politikus, nem tudom, kimegy a mezőre, körülnéz, 40 ezer lájk, többmilliós elérés, másokat pedig teljesen elhallgatnak, és lecsavarják az algoritmust. De nyilvánvalóan önöket, a Fideszt ez azért nem érdekli, mert önök az a párt, amely a legtöbb pénzt adja a Facebooknak, ahelyett, hogy számonkérné a Meta vezetőit.

(20.00)

Vagy mondjuk, az általunk itt évek óta követelt megoldásokat megtette volna. Vagy legalább annyit tett volna, amire szintén felhívtuk a figyelmet  ha már az Európai Uniónál tartunk , hogy az Európai Unió a maradék demokratikus választásokba vetett hitet is gyakorlatilag elveszi már azokkal a rendeletekkel, azokkal az új jogszabályokkal, amelyeket mostanában alkotott meg. Például az úgynevezett DSA-rendelettel, amely a digitális szolgáltatókra vonatkozó rendelet, amit az Európai Unió vezetése, az Európai Bizottság egyoldalúan, a tagállamok véleményét figyelmen kívül hagyva meghozott. Innentől kezdve a magyar polgároknak, a magyar Facebook-felhasználóknak semmilyen lehetőségük nem lesz, még akkor sem, ha cenzúrázzák vagy törlik az oldalukat. Ezt a Fidesz, bármennyire is szuverenistának hirdeti magát, nem akadályozza meg. S hosszasan sorolhatnám, hogy mit tehetnek meg Magyarországon ezek a globális nagyvállalatok. Nemcsak támogatják, hanem felhatalmazzák őket, lehetőséget adnak nekik arra, hogy megkerüljék a jogszabályokat, törvényen felül álljanak. Ha már a Metát említettem: egy fillér adót sem fizetnek be, fordított áfa van akkor is, hogy ha valaki Magyarországról hirdet, mert önök ezt hagyják. Miközben itt is elmondják, Deutsch Tamás is elmondta, hogy önök a magyar szabadságot védelmezik Brüsszelben, egyetlenegy szavuk sem volt ehhez a DSA-rendelethez sem, ami a legkeményebb antidemokratikus intézkedés volt. Talán a kommunista diktatúra idején voltak ilyen hasonló rendeletek. S ezt önök hagyták, hogy akár így is befolyásolhassák a választásokat Magyarországon. Ennek megfelelően a Meta a Facebookon keresztül jelenleg is ezt teszi, hiszen ma már több mint 7 millió magyar állampolgár van, aki napi szinten a Facebookon keresztül kapja a híreket, és bármilyen médium hírei a Facebookon keresztül jutnak csak el hozzá. Tehát önök itt sem védték meg a magyar szuverenitást.

De ha már azt mondtam, hogy a Meta bármit megtehet, hadd említsem meg a saját példámat. Az előző európai parlamenti választási kampányban nemcsak hogy cenzúrázott minket, nemcsak ahogy lecsavarta az algoritmust, hanem konkrétan törölte az oldalamat, ami miatt bepereltem Magyarországon. Ezután mindenféle indoklás nélkül az Instagram-oldalam is törölte. S ami a lényeg, hogy jogerős ítéletben kimondta a magyar törvényszék, a magyar bíróság, hogy az Instagram-oldalamat azonnali hatállyal vissza kell állítani. Több mint egy év telt el a jogerős ítélet óta, és a Meta nem tesz eleget ennek a kötelezettségének, mert bármit megtehet. És önök soha nem beszélnek arról, hogy nemcsak agyontámogatják rengeteg pénzzel ezeket a multinacionális, globális nagyvállalatokat, hanem önök is hagyják, hogy a törvény fölé helyezzék magukat.

De például itt van Ursula von der Leyen. Ki fogja őt elszámoltatni a június 9-ei európai parlamenti választások után? Ursula von der Leyen nemcsak hogy lehetővé teszi, hogy törvények felett álljanak ezek a globális, önök által is támogatott nagyvállalatok, hanem a Covid-diktatúra idején 35 milliárd eurós vakcinabeszerzési szerződést egy sms-ben kötött meg a Pfizer vezérigazgatójával, Albert Bourlával. Utólag kiderült, hogy Ursula von der Leyen kedves férjeura, Heiko von der Leyen egy olyan cégben érintett, amely aztán a Pfizerrel együtt gazdagodott a vakcinabeszerzésből, de ennek sincs semmilyen következménye az Európai Unióban. Senki nem akarja őt elszámoltatni. S nagyon egyszerű oka van annak, hogy Ursula von der Leyent és a többieket miért nem akarják az Európai Unióban elszámoltatni. Azért, mert itt Magyarországon is a parlamenti pártok, sőt a parlamenten kívüli pártok is, akik most az európai parlamenti választások során listát állítottak, kivétel nélkül a globalista érdekeket szolgálják ki, és hagyják, hogy ez így legyen. Mert ha Ursula von der Leyen esetében a Fideszt nézzük, akkor azt látjuk, hogy az önök szavazatával lett az Európai Bizottság elnöke. Ráadásul a Fidesz-KDNP egyik része, a KDNP jelenleg is abban a frakcióban, az Európai Néppártban ül, amelynek a csúcsjelöltje Ursula von der Leyen.

A balliberális oldalról talán nem is kell túl sokat mondani. A DK-sok Ursula von der Leyent a globalista politikában még előzik is, ők ráadásul nem is akarnak semmilyen függetlenséget, főleg nem akarnak magyar Magyarországot, ők európai egyesült államokat akarnak. Tehát a részükről az, hogy nem akarják elszámoltatni ezeket a globalista politikusokat az Európai Unióban, nem meglepő.

Azt mondtam, hogy a parlamenten kívül sem látok ilyen erőt. Magyar Péter meg kifejezetten az Európai Néppártba igyekszik, ahogy ezt bejelentette, ráadásul mögötte az első befutó helyen az előbb említett Meta Londonban élő jogtanácsosa van, Dávid Dóra, tehát nyilván nem fogják elszámoltatni Ursula von der Leyent, hanem ki akarják szolgálni az Európai Parlamentben.

Egyetlenegy olyan politikai erő és párt van, amely valóban antiglobalista és valóban a magyarok érdekeit, a magyar nemzetgazdaság érdekeit fogja képviselni az Európai Parlamentben, ez pedig a Mi Hazánk Mozgalom. Mi hál’ istennek nem függünk sem Ursula von der Leyentől, sem a Metától, sem senkitől, ezért tudjuk mi igazán őszintén és keményen majd június 9e után az Európai Parlamentben is képviselni a magyar érdekeket. Köszönöm szépen. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage