NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Izgalmas kérdések, amiket Ungár Péter felvetett, ugyanakkor a vita most nem erről szól. Ezek legitim kérdések, amikről lehet beszélgetni. A vita arról szól, hogy hogy képzeli Dobrev Klára, hogy képzeli Cseh Katalin, hogy képzeli Donáth Anna, Rónai Sándor, Ara-Kovács Attila, hogy képzeli Molnár Csaba, Ujhelyi István, vagy éppen hogy képzeli Gyöngyösi Márton azt, hogy minden alkalommal, amikor Brüsszelbe vagy Strasbourgba indul  és erről számos alkalommal önök nyilatkoztak , akkor úgy megy Brüsszelbe és úgy megy Strasbourgba, hogy az a magyar nemzetnek ne legyen jó.

Önök megszegték a képviselői esküjüket, hiszen azt mondták a képviselői esküjükben, hogy a magyar nemzet javára fognak dolgozni. Önök úgy döntöttek, hogy nem a magyar nemzet javára, hanem a magyar nemzet ellenében fognak dolgozni. Az önök plakátjaira ki van rakva, hogy Európába tartanak, hogy Európát akarják, nem Magyarországot, Európát akarják támogatni, Európát akarják segíteni, és nem benne Magyarországot.

Az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy az Európai Bizottsággal egyeztettünk, az Európai Bizottság törvénymódosításokat kért, azokat, mi benyújtottuk, megvitattuk, megszavaztuk, majd ezek után önök elintézték azt, hogy ez se legyen elég az Európai Bizottságnak. Önök beismerték, Gyurcsány Ferenc beismerte azt, hogy ott voltak a feltételek kitalálásánál, Donáth Anna beismerte azt, hogy Vĕra Jourovával egyeztetnek naponta abban, hogy hogy fájjon jobban a magyar embereknek ez az eljárás, tisztelt képviselőtársaim. És az a legfájóbb az egészben, és az a legmegdöbbentőbb az egészben, hogy önök erre még büszkék is, arra a nemzet- és hazaáruló tevékenységre, amit Brüsszelben és Strasbourgban az elmúlt ciklusban végeztek, arra önök büszkék. Idejönnek, és ezzel büszkélkednek, és erről beszélnek az interjúikban, erről beszélnek a felszólalásaikban, hogy önök ügyesek voltak, mert megvonták a pénzt a magyar tanároktól, a magyar vállalkozóktól, megvonták a pénzt a magyar civil szervezetektől, megvonták a pénzt Magyarországtól. Szégyelljék magukat! (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage