DR. DEUTSCH TAMÁS európai parlamenti képviselő: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Bele sem merek abba gondolni, hogy milyen lett volna, ha Tordai úr személyeskedik, mert nyilvánvalóan ez nem volt személyeskedés. (Tordai Bence: Emlékeztető.)

Tudja, kedves Cseh Katalin képviselő asszony, az a helyzet, hogy több mint három évtizede vagyok közéleti szereplő, én hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy az önökhöz hasonló, magukat liberálisnak meg zöldnek, meg szocialistának hazudó, valójában erőszakos, progresszív liberális, posztkommunista alakok érvek és politikai mondanivaló hiányában kizárólag csak karaktergyilkos szándékokkal tudnak mondatokat megfogalmazni. (Bedő Dávid: Egyszer te is liberális voltál!) Önnek ez újdonság, ahogyan látom a Momentum támogatottságát, nem is lesz nagyon ideje ezt megszokni. De azt tudom mondani, hogy ha az ember közéleti szerepvállalásra adja a fejét, akkor a rosszindulatú, hazug megnyilatkozásokat, mint amit ön is itt megfogalmaz, el kell engedni a füle mellett. Mert a helyzet az, kedves Tordai képviselő úr, hogy míg önnek arról van jogerős bírósági ítélete, hogy törvénytelenül épített egy házat, nekem meg arról van jogerős bírósági ítéletem, hogy amit ön nem személyeskedésként elmondott, hogy aki ilyen állítást megfogalmaz, az személyiségijog-sértést követ el, mert nem felel meg a valóságnak. Tehát ön nem velem vitatkozik, hanem egy jogerős bírósági ítélettel.

Ami a közvetlen forrásokat illeti: nem érti láthatóan. Nem leszek olyan lekezelő, mint ahogyan ön imád beszélni, én segítségére szeretnék lenni. A közvetlen brüsszeli források azt jelenti, hogy nem kerül be a fejlesztési forrásoknak egy része tagállami borítékba, hanem arról brüsszeli intézmények döntenek. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ezzel szemben, amit mi szeretnénk, az az, hogy legyen meg továbbra is nekünk, magyaroknak, az önkormányzatoknak, a gazdasági élet szereplőinek az a lehetősége, hogy az európai uniós fejlesztési pénzekről döntsünk.

A pénzeket meg egyébként hazahoztuk, 10,2 milliárd eurónyi itt van. Önök nyújtottak be egy olyan javaslatot, amivel ezt a pénzt is ismét szeretnék elvenni. Na, ez hazaáruló magatartás. (Cseresnyés Péter: Így van!  Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage