TORDAI BENCE (Párbeszéd): Deutsch úr, nagyon egyszerű dolgokról beszélünk, arról beszélünk, hogy nem megfelelő a közvetlen brüsszeli támogatások rendszere, meg kellene változtatni. Én értem, hogy most hogyan működik, azt szeretnénk, hogy ne így működjön, azt szeretnénk, ha a Magyarországnak járó pénzeket, nem lévén Magyarországnak erre alkalmas kormánya, ne önök, fideszesek döntsék el, hogy mire fordítsuk, hanem az érintettek, a kedvezményezettek, a pályázók, az önkormányzatok, a gazdasági szereplők, a civilek és a tisztességes, nem a fideszes urambátyám rendszerben működő brüsszeli döntéshozók. Igen, ezt sokkal biztonságosabbnak és eredményesebbnek véljük. Tehát az a kérdés, hogy hogyan előzzük meg a brüsszeli források, az uniós források ellopását és eltérítését. Önökkel ez láthatólag nem lehetséges.

Én felajánlottam két utat, hogyan tudnánk hozzájutni az önök részvételével a Magyarországnak járó uniós pénzekhez. Ön erre egyelőre nem mutatott nyitottságot. Nyilván az egyik útról nem önök döntenek, hanem hosszú távon a választók. De akkor van egy harmadik út is: az Unió intézményrendszerének a megváltoztatásán keresztül. Tehát én egy jövőbeli opcióról beszélek, és remélem, hogy továbbra is ilyen rosszul muzsikálnak Európában, és ennyire kínosak lesznek még a potenciális szövetségeseiknek is az oroszimádatuk miatt. Tehát amikor a szélsőjobbos frakciókból azt mondják, hogy Putyin csicskáit azért már mégse vegyük be, az szerintem önöknek egy picit kellemetlen.

Úgyhogy attól nem félünk, hogy önök Brüsszelben bármit el tudnának intézni, inkább, igen, beszélünk a kinti zöldbarátainkkal vagy a kinti liberális vagy szociáldemokrata barátainkkal, és meggyőzzük őket arról, hogy ilyen kormányra pénzeket nem szabad bízni. Viszont Magyarországnak meg járnak ezek a pénzek, és erre kell megoldást találni, és ha van egy kis rugalmasság a rendszerben, akkor megoldást is fogunk erre találni. Köszönöm szépen. (Taps a Momentum soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage