TESSELY ZOLTÁN, az Európai Ügyek Bizottságának elnöke: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Valóban úgy van, hogy én is bőszen jegyzeteltem, hogy ténylegesen tudjak reagálni a felszólalásokra, de úgy látom, hogy képviselőtársaim többségének az idegrendszerét már túlterhelte a vita, és elhagyták a termet, ezért olyan felszólalásokra, akiknek az előadói már nincsenek itt, értelmetlennek találnám azt, hogy válaszoljak, így csupán az Európai Ügyek Bizottsága által elkészített vizsgálati jelentéssel konkrét kapcsolatban lévő felvetésekre szeretnék röviden reagálni és megjegyzést tenni.

Szeretném mindenekelőtt megköszönni a vizsgálati jelentés elkészítésében részt vállalók munkáját, a két minisztériumnak, akik a rendelkezésünkre álltak, a bizottságunk tagjainak és a hivatal munkatársainak. Szeretném megjegyezni, hogy Fekete-Győr András a bizottságunknak tagja, aki egyetlen bizottsági ülésen sem vett részt, amikor a vizsgálati tevékenységet folytattuk. A mai vitában az időkeretnek a túlnyomó többségében pedig a momentumos képviselők felszólalásait hallottuk, ez azért, azt gondolom, hogy mindenképpen furcsa, de ennek ellenére szeretném megköszönni a vitában való részvételt is mindazoknak, akik ezt fontosnak tartották.

Én úgy értékelem, hogy minden egyes felszólalás magáért beszél, lett légyen is az jobb- vagy baloldali a jelentéssel kapcsolatosan. Nem derült fény semmiféle tévedésre, javítást igénylő részletre. A jelentés tényszerűségét senki sem kérdőjelezte meg, így továbbra is fontosnak tartható, hogy annak tartalmát megismerhesse a nagy nyilvánosság, és igen, fokozottan hasznos lehet ezeknek a tényeknek az ismerete a közelgő választások tekintetében is, hiszen megsegítheti a választók döntéshozatalát. Ezért kérem önöket, hogy támogassák az Európai Ügyek Bizottsága jelentését és határozati javaslatát. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage