BEDŐ DÁVID (Momentum): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! A kőbányai és Pest megyéből ingázó emberek problémáival fordulok önökhöz. Évek óta le van zárva a Kőbánya alsó vasútállomás épülete, ezért csak a hátsó bejáraton lehet megközelíteni a peronokat. Ráadásul a mozgáskorlátozottak, kisgyermekesek és idősek számára szinte lehetetlen feljutni a lépcsőkön.

Szeptemberben, nyolc hónappal ezelőtt fordultam írásbeli kérdéssel Lázár János miniszterhez Kőbánya alsó félkész, félig lezárt állomásával kapcsolatban. Akkor a felújítás befejezésével kapcsolatban azt a cinikus választ kaptam: a felújítási munkálatok jelenleg nincsenek folyamatban, úgyhogy az erre vonatkozó kérdését nem tudom értelmezni. Lázár János azért nem lát felújítási munkálatokat, mert valóban nincsenek. 2019 óta zárva az állomás épülete, nincs váró, nincs mosdó a közlekedők számára. Stemler Diána, kőbányai önkormányzati képviselőnk közérdekű adatigénylésére októberben a következő választ kapta a felelős minisztériumtól: a korábban tervezett komplex felújítás a rendelkezésre álló forrásokra és a projekt időigényére tekintettel nem tud megvalósulni.

Jól van ez így? 1789 nap telt el az épület részleges lezárása óta. Itt az ideje, hogy akadálymentesítsék az állomást, és használatba vehessék az utasok. A kőbányaiak és a Pest megyéből ingázók megérdemlik, hogy normális körülmények között utazhassanak.

Miniszter Úr! Kérjük, hogy azonnal intézkedjen a felújítás befejezése, az állomásépület megnyitása és akadálymentesítése ügyében. Aki egy ekkora kasszában nem talál erre forrást, az tegye le a lantot!  remélem, még egyetért a tavaly mondott szavaival a miniszter úr. Köszönöm szépen. (Taps a DK és a Párbeszéd soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage