TORDAI BENCE (Párbeszéd): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kedves Polgártársak! Szívesen köszönteném itt a fideszes kollegákat is, képviselőtársainkat a kormánypártokból, de hát már megint nincsenek itt. És szerencsére most nem Kövér László vezeti az ülést, így nem az ülésvezetés bírálatának minősül, hanem a házelnök politikai meggyőződése bírálatának, hogy ő úgy képzeli el a Ház méltóságát, úgy képzeli megvédeni az Országgyűlés tekintélyét, hogy egy rendkívüli ülést  nem is egy, de két rendkívüli ügyben  este 8 órára, péntek este 8 órára hív össze, akkor, amikor éppen Budapest zöld főpolgármestere egy nagyon érdekes vitát folytat a Fideszből érkező kihívójával szemben. (Novák Előd: Egykutya!)

(20.10)

A többség ezt szeretné nézni, de azt gondolom, hogy itt is nagyon fontos feladatunk van, hiszen el kell mondanunk, hogy egy olyan botrány történt, derült ki és bizonyosodott be az elmúlt hetekben Magyarországon, amibe minden tisztességes országban belebukik nemcsak a felelős miniszter, de az egész kormány. (Közbeszólás: Így van.) Nem ez az első eset idén, hiszen négy hónappal ezelőtt a fideszes pedofilmosdató botrányba majdnem belebukott a hatalom, belebukott legalábbis a fideszes köztársasági elnök és a fideszes EP-listavezetőnek szánt korábbi igazságügyi miniszter. Nyilván Orbáné volt itt is a felelősség, mint ahogy jelen esetben is Orbáné a felelősség, hiszen nem az a botrány, hogy orosz hackerek, állami titkosszolgálati hackerek megtámadták Magyarországot, hanem az a botrány, hogy utána mi történt, milyen reakciót adott a magyar kormányzat erre a példátlan kiberháborús lépésre. Semmilyet.

A Fidesz, amely sportot űz abból, hogy a szövetséges államok nagyköveteit berendeli olyan ügyek miatt, mint hogy például kirúgnak egy edzőt egy bundesligás csapatból, mélyen hallgat, amikor Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának teljes informatikai rendszerét feltörik, éveken keresztül ki-be járnak belőle, és nemcsak a magyar titkokat, hanem EU-s és NATO-s szövetségeseink titkait is viszik haza az orosz kémek. Szijjártó Péter és Orbán Viktor ekkor hallgat, sőt megalázkodik, amikor átveszi néhány hónappal az eset kiderülése után Oroszországban a Barátságért érdemrendet; ugyanúgy, ahogy megalázták Orbán Viktort is, amikor a Putyinnal folytatott beszélgetéséből közzétették azt a videót, ahol  mondjuk így  az idegrendszeri labilitás jeleit mutatva próbál túlélni valahogy Putyin szigorú tekintete alatt.

Ez az a kormány, amelyik folyamatosan a szuverenitásról beszél, és amikor tényleg a magyar szuverenitást támadják, amikor tényleg sérül az ország biztonsága, akkor nincs egy szava sem, hiszen Orbán Putyin gazdának tartozik elsősorban felelősséggel, úgy látszik, és nem a magyar népnek. Ez a kormány, amely minden sarkon a békét hirdeti közpénzből és hamis módon, a háborús agresszor kiszolgálójaként lép fel nemcsak az Európai Unióban és a NATO-ban, de úgy látszik, hogy Magyarországon a magyar választókkal szemben is. Hiszen elsősorban ellenük követnek bűnt el akkor, amikor egy ilyen, a hazánk biztonságát fenyegető támadást semmibe vesznek, vagy úgy tesznek, mint ha mi sem történt volna, amikor két évvel ezelőtt kampányhazugságnak minősítik, most pedig kimondják kerek perec, a miniszterelnök is és a külügyminiszter is, hogy nem foglalkoznak az üggyel.

Egy 83 éves választó mondta nekem egy vidéki kisváros piacán: nem az zavar engem, hogy hazudnak a fideszesek, hanem az, hogy hülyének néznek. Ezt csinálják az emberekkel a Fidesz-kormány tagjai, és nem elsősorban az ellenzékiekkel, nem az országgal úgy általában, hanem legfőképpen a saját szavazóikkal. Kedves Fideszes Szavazók! Hahó, Orbánék hülyének néznek titeket! Gyermekvédelemről beszélnek, de pedofilvédelmet folytatnak, szuverenitásvédelemről beszélnek, de feladják a szuverenitásukat Putyin gazda oltárán, és tisztességes politikáról beszélnek, aztán államfőnek meg odatesznek egy földmaffiát kiszolgáló zugügyvédet.

Ezért vagyunk itt ma az Országgyűlésben, ezért nem érdektelen és nem haszontalan az, hogy összehívtuk a rendkívüli ülést, még akkor is, ha a Fidesznek nincs bátorsága, hogy eljöjjenek ide és válaszoljanak legalább csak a napirend előtti felszólalásainkra, nem is beszélve arról, hogy megtárgyalják az érdemi indítványainkat. Ezért vagyunk mi azok, akik kényszerűen lemossák a gyalázatot, amit az Orbán-kormány hazánk nevére kent, és erről fog szólni június 9-én az európai parlamenti választás is.

Szeretném kérni mindazokat, akik nem pedofilmosdató, szuverenitásfeladó, a háborús agresszort kiszolgáló és gazembereket államfővé tevő kormányt szeretnének vagy ilyet támogatnának, azok akkor ne szavazzanak a Fideszre. Köszönöm szépen. (Taps.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage