DÓCS DÁVID (Mi Hazánk): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Mi lehetne fontosabb aktuális közügyek témában, mint a közelgő választás, hiszen egy hét múlva, közel egy hét múlva választunk, és úgy gondolom, hogy ennek a választásnak igen fontos tétje van mind itthon, mind pedig az európai uniós választást tekintve. Hiszen láthatjuk, hogy gyakorlatilag húsz éve uniós tagállam hazánk, mégsem érkeztek el azok az ígéretek, amelyek miatt annak idején beléptünk az Unióba, hiszen jól látható, nemhogy senkinek nincsen Bécsben cukrászdája, de még az Alpokalján sem egy kis talpalatnyi birtoka, most már lassan ott tartunk, hogy a fél Dunántúl osztrák kézen van. Ezt hozta ez az Unió, ezt hozta el gyakorlatilag az a Fidesz-kormány, amely asszisztált mindehhez most már lassan másfél évtized alatt, hiszen, azt gondolom, jelen pillanatban a Fidesz padsorai üresek, a baloldalról viszont vannak nem is kevesen, akik ugyanúgy asszisztáltak ezekhez a globalista érdekekhez és célkitűzésekhez.

Éppen ezért azt tudom mondani, hogy egyetlen hiteles erőként már csak a Mi Hazánk Mozgalom maradt Magyarországon (Közbeszólások.), és gyorsan felsorolok egypár példát itt a hitetlenkedők kedvéért, hiszen ha belegondolunk, hogy a magyar Országgyűlésben melyik párt volt az, amelyik nem támogatta, mondjuk, Ukrajna európai uniós csatlakozását, akkor nagyon egyszerű a válasz: egy ilyen párt volt, ez a Mi Hazánk Mozgalom volt. (Tordai Bence: Azért, mert oroszbérencek vagytok!) Ha megnézzük, hogy gyakorlatilag milyen plakátkampányt folytat Orbán Viktor, akkor láthatjuk, hogy „stop háború”-val elintézi ezt a kampányt. Láthatjuk, hogy most már az egybites kommunikációk idejét visszasírjuk, némileg leegyszerűsítették, hiszen az ellenpárja ennek a plakátnak a békét sugallja Orbán Viktor képével. Mégis azt tudjuk elmondani, hogy Orbán Viktor és az általa fémjelzett Fidesz volt az, aki megszavazta a NATO-csatlakozását mind Svédországnak, mind Finnországnak, illetve az is a Fidesz volt, szintén Orbán Viktorral karöltve szavazta meg Ursula von der Leyen kinevezését. Innentől kezdve nem hiteles, hogy rajta próbálnak számonkérni olyan dolgokat, amiket eleve el sem követhetett volna, ha annak idején Orbán Viktor és a Fidesz nem mellette teszik le a voksukat.

Azt gondolom, hogy hazánknak fordulatra van szüksége. Tegnap az M1-en, a vitán Márki-Zay Péter elszólta magát, hogy egyetlenegy párt van, amelyik az elszámoltatást valóban komolyan gondolja, ez a Mi Hazánk Mozgalom, aztán gyorsan próbált javítani, de azt gondolom, ez a freudi elszólás nagyon őszintének hangzott tőle. (Közbeszólások.) Mi is így gondoljuk, hiszen a Fidesz, amely most már gyakorlatilag lassan másfél évtizede kétharmaddal kormányozza az országot, annak idején úgy jutott kormányra kétharmaddal, hogy azt ígérte, elszámoltatja többek között azokat az embereket és azokat a politikai pártokat és formációkat, akik most itt foglalnak helyet tőlünk a bal oldalon. Ez mégsem történt meg, mégsem került rá nagyon sok emberre a csíkos pizsama  pedig azt gondolom, megérdemelten ki lehetett volna osztani ezt a menetfelszerelést , egész egyszerűen azért nem, mert ez a két rendszer egymással fúzióban, szimbiózisban működik.

Úgyhogy, én azt gondolom, ha az emberek nem valamilyen tiszavirág-életű politikai formációra szeretnék a voksukat adni majd június 9-én, nem a bukott baloldali pártokra és nem arra a Fideszre, amely pont az ellenkezőjét cselekedte annak, mint amit ígért az elmúlt másfél évtizedben, akkor tudják, hogy kire kell az ikszet adni: ez a Mi Hazánk Mozgalom, hiszen egyedül mi rendelkezünk egy normális, kézzelfogható és értékelhető programmal (Közbeszólások.), és ezt lehet megmorogni, de vitatni nem igazán lehet.

Én azt gondolom, ahelyett, hogy az önök igazát próbálnák meg mindenképpen itt szajkózni és bizonygatni, el kéne rajta gondolkodni, hogy miért itt tart ez az ország, hiszen nekünk még nem volt lehetőségünk beleszólni ennek az országnak az ügyeibe, önöknek már volt, de inkább ne lett volna, mert bebizonyították, mind a két nagy politikai tömb, hogy teljesen alkalmatlanok arra, hogy Magyarországot vezessék. Ezért tarthatunk most ott, hogy gyakorlatilag az Európai Unióban a második legszegényebb ország lett Magyarország, elveszítettük a régióban azt az erős gazdasági pozíciónkat, ami még az uniós csatlakozáskor megvolt Magyarországnak. Mára viszont egy olyan országban élünk, ahol a legnagyobb az infláció, ahonnan a legtöbben menekülnek el, és ahol a teljes kilátástalanság lett úrrá, hiszen láthatjuk, hogy ha különböző statisztikákat megnézünk, akkor bizony-bizony Magyarország mindenből a sor végén kullog. Ezt önöknek sikerült összehozni, az elmúlt több mint három évtized politikai vezetéseinek.

Mi viszont azt gondoljuk, hogy június 9-én a magyaroknak esélye van most már egy másabb fajta politikai formációt Magyarországon is helyzetbe hozni, éppen ezért a globalista diktatúra helyett, én azt gondolom, hogy építsünk végre magyar jövőt mind itthon, mind pedig Brüsszelben. Köszönöm szépen a szót. (Novák Előd tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage