DÚRÓ DÓRA (Mi Hazánk): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A tegnapi önkormányzati választáson a 19 vármegyéből 18-ban a Mi Hazánk Mozgalom kapta a második legtöbb szavazatot a pártok közül. (Taps a Mi Hazánk soraiban.) Több vármegyében is 20 százalék feletti eredményt értünk el, az önkormányzati képviselői mandátumaink számát pedig megötszöröztük az eddigiekhez képest, és öt egyéni győztessel is büszkélkedhetünk a 10 ezer fő feletti városokban.

Mindezt az eredményt úgy sikerült elérnünk, hogy Magyarország legszegényebb és legelhallgatottabb pártja vagyunk. Ez nem valami szubjektív érzés a részünkről: a televíziós és rádiós hírműsorok adatait a Médiatanács teszi közzé minden hónapban, s ebből világosan kiderül, hogy a főbb hírműsorokban az összes párt közül a Mi Hazánk kapja a legkevesebb lehetőséget. A Transzparens Újságírásért Alapítvány pedig a hírportálok hírfolyamait nézte át, és e tekintetben a kampányban míg a Mi Hazánk Mozgalom 60 cikkben tudott megjelenni, ugyanezen időszak alatt Magyar Péter pártja 1400 cikkben jelenhetett meg. Tehát objektíve, számokkal alátámasztottan igaz, hogy a Mi Hazánk Mozgalom a legelhallgatottabb párt.

Ennek ellenére sikerült az üvegplafon mítoszát ledöntenünk, ugyanis egyéni mandátumot szereztünk 40 százalékos támogatottsággal, Csongrád városában például kettőt is, ahol Laczkó Zsolt és Bartók Norbert képviselők utasították maguk mögé az összes többi jelöltet. Miskolcon Pakusza Zoltán országos alelnökünk szerezte vissza a korábban már egyébként birtokolt mandátumát, szintén 40 százalékos eredménnyel. Földesi Mihály Békés városában megvédte mandátumát; ő már korábban is Mi Hazánk-os egyéni győztes volt, a legmagasabb szavazataránnyal pedig Kiskunhalason Bús József szerzett mandátumot 43 százalékkal. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

(13.30)

Ki kell emelnem még a Mi Hazánk Mozgalommal szoros szövetségben működő Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetőjének, László Attilának a polgármesteri győzelmét a tízezer fő feletti Pilis városában, Pest vármegyében, így ő nemcsak a Pest vármegyei nyolcfős Mi Hazánk-frakció tagja lehet, hanem Pilis város polgármestere is októbertől. Ezek az eredmények tehát világosan mutatják, hogy nincs üvegplafon a Mi Hazánk Mozgalom fölött.

Az európai parlamenti választások értékelésére rátérve elmondhatjuk magunkról, hogy az egyetlen párt vagyunk, amely a 2022-es országgyűlési választáshoz képest növelni tudta százalékos szavazatarányát a listás szavazatok tekintetében, annak ellenére, hogy új szereplőként megjelent a TISZA Párt. Így lehetőségünk lesz arra, hogy dr. Borvendég Zsuzsanna személyében az Európai Parlamentben is képviseljük a nemzeti érdekeket, aki annak a globalista hálózatnak a legjobb szakértője, amelyet történészként is feltárt, és amely hosszú évtizedek óta Magyarország ellen dolgozik. Arra kérjük őt, hogy az Európai Parlamentben is folytassa a küzdelmet ezzel szemben, és álljon ki a nemzeti értékek és érdekek mellett.

Nemcsak az elhallgatás és a pénzhiány volt az, ami a Mi Hazánk Mozgalom kampányát rendkívüli mértékben megnehezítette, hanem ismételten leszerepeltek a közvélemény-kutatók is. Míg a 2022-es országgyűlési választások előtt az összes közvélemény-kutató alulmérte a Mi Hazánk Mozgalmat, és azt jósolta, hogy nem szerzünk mandátumot, ez mégis megtörtént, és akkor is simán átugrottuk a küszöböt, most szintén alulmérte az összes közvélemény-kutató a Mi Hazánk Mozgalmat, és azt sugallta a választóinknak, hogy a ránk adott szavazat akár elvesző szavazat is lehet. Ennek ellenére és a TISZA Párt robbanásszerű megjelenésének ellenére növelni tudtuk a szavazatarányunkat.

Nincs tehát más teendőnk, mint hogy megköszönjük az embereknek, hogy részt vettek, rekordmagas részvétellel részt vettek ezen a választáson, megköszönjük a saját támogatóinknak, hogy a Mi Hazánk Mozgalom programja mellett álltak ki, az önkormányzati képviselőinknek pedig eredményes munkát kívánunk. Hazánknak rendületlenül! (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage