DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ma reggel többfelé viharra ébredtünk az országban, de egy más viharral kellett szembesülnie annak, aki felébredt a mai reggelre, ugyanis egy tökéletes politikai vihar történt Magyarországon, amelynek a károsultja vagy érintettje legfőképp az ellenzék volt, és az ellenzéki pártok. Ennek a tökéletes politikai viharnak most megvannak a kárvallottjai, akik egyébként méltán szomorúak, csalódottak, és megvannak azok, akik most ünnepelhetnek, az ő eredményeiket is el kell ismerni.

Azt is látjuk, hogy ezeknek az eredményeknek a tényeivel szembe kell nézni, még akkor is, hogyha örömre vagy bánatra minden téren adhatunk okot és találhatunk okot. A Jobbik-Konzervatívok, elemezve a választás eredményét, mind az európai parlamenti választást, mind a megyei és mind az önkormányzati választást, úgy látja, hogy szomorú hangulat van, és nagyon szomorú hangulat van a mieink között. Szomorúan tekintünk arra az eredményre, ami a megyei listákat, ami a megyéket illeti, ami a helyi önkormányzati eredményeket illeti, mert közösségünk megfeszítetten dolgozott, de a várt eredmények nem születtek meg. Az európai parlamenti választásnak az eredménye ránk nézve pedig tragikus volt.

Itt kell megköszönni egyébként Róna Péternek, aki mint független jelölt vállalta a Jobbik-Konzervatívok listavezetését, és vállalta azt, hogy azokat az elveket, amelyeket ő maga fontosnak tartott, amely az embereknek, a devizahiteleseknek az érdekében való küzdelem, a jogállamiságért való küzdelem, fontosak voltak, de ez kevésnek bizonyult.

Azt kell látni mindezen túl, hogy meg kell köszönni azoknak a velünk szövetséges és a mi színeinkben induló települési képviselőknek, városoknak, amelyek viszont jó eredményt értek el. Innen is üdvözöljük az ózdiakat, a jászberényieket, a szigetszentmiklósiakat, a siófokiakat, a barcsiakat, mindazokat  és itt sorolhatnánk tovább a településeket , Dunaújvárost kiemelten, ahol tisztességes, becsületes küzdelemben megsüvegelendő eredményeket értek el a velünk szövetséges vagy a hozzánk tartozó politikusok.

De egy ilyen helyzetben bizony szembe kell nézni azzal, hogy mi is történik és mi is történt körülöttünk. Mi felkészültünk az elmúlt időszakban arra  különösen én, aki Tisza menti ember vagyok , hogy a TISZA áradását, a különböző politikai mozgalmak áradásait a helyén kell kezelni, és fel is kell készülni arra, hogy annak a következményeit egy lehetőségként lássa meg az ember. A mi közösségünk erre úgy készül fel, hogy rendet tettünk magunkban, rendet teszünk a pártban. Ennek eredményeként  és erről tájékoztatom önöket  a Jobbik országos elnöksége a lehető legrövidebb időre egy teljes tisztújító kongresszust írt elő. Pontosan azért tűztük ki ezt a tisztújító kongresszust, hogy a párt tagjai, a közösség tagjai megkapják a lehetőséget, hogy beleszólhassanak, hogy egy tisztességes versenyben erre rátermett embereket válasszanak, hogy ennek a pártnak az újjáéledését segítsék.

Azt hozzá kell tenni, hogy ebben az időszakban viszont nem csak magunkkal kell foglalkozni. Érteni kell azt is, hogy bár volt egy európai parlamenti választás, voltak önkormányzati választások, az ország gondjai, amit azokból a parlamentben meg tudunk jeleníteni, vagy az emberek között meg tudunk jeleníteni, még nem oldódtak meg. Továbbra is úgy látjuk, hogy Magyarország vészesen sodródik Kelet felé a Kínának tett egyre több ajánlattal, leköteleződéssel. Ezt meg kell állítani. A magyar embereknek világos az üzenete: ők egy európai Magyarországot, egy Nyugathoz közelebb álló és a szövetségeseinkkel tisztázott viszonyban lévő, erős, szuverén Magyarországot szeretnének.

Azon kell tehát gondolkoznunk, és azon kell dolgoznunk, hogy azt a fajta kínai béklyót, amelyet akkugyárakkal, amelyet a ki tudja, milyen technológiai elköteleződéssel magunkra tettünk, korrigálni lehessen. De azon is gondolkoznunk kell, és legfőképp dolgoznunk kell, hogy a magyar emberek munkáját ne vehessék el azok az idegen dolgozók, akik ezerszámra érkeznek az országba, ugyanis egy olyan gazdasági berendezésre tette le a voksát a kormány, amely mágnesként vonzza a migránsmunkásokat Magyarországra. Ezt meg kell állítani, ezt a parlamentben lehet megállítani, ezt a terepen lehet megállítani. Ránk a magyar emberek ebben számíthatnak, mi azért fogunk dolgozni, miután rendet tettünk a pártban, hogy az embereket ekként képviseljük.

(13.40)

Zárásként pedig szeretném megköszönni mindazoknak a személyeknek, mindazoknak a választóknak, aktivistáknak, akik az elmúlt időszakban akár az európai parlamenti választásban, akár a helyi önkormányzati választásban nekünk, a szövetségeseinknek, a helyi lokálpatriótáknak segítettek abban, hogy változást hozzanak a településre, és hogy élhetőbbek legyenek a magyar települések. Sok helyen remek eredményt értek el. Mi őrájuk emlékszünk, mi őrájuk szeretnénk gondolni, és úgy gondoljuk, hogy a tisztességes munkájukat a magyar állampolgárok méltósággal és jól díjazták. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage