MENCZER TAMÁS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mindenekelőtt rögzítsük a tényeket a tegnapi választással kapcsolatban. Erre okunk van már csak azért is, mert a baloldalon, az óbaloldalon és az új baloldalon is, sok a hazudós figura, ezért a tényeket érdemes elmondani és rögzíteni.

Tehát a tegnapi választást, az önkormányzatit is és az európai parlamenti választást is, a Fidesz-KDNP megnyerte, mégpedig impozáns teljesítménnyel. Az a majdnem 45 százalék, amit az európai parlamenti választáson kaptunk, azt jelenti, hogy Európa egyik legnagyobb sikerét értük el, és az a több mint 2 millió szavazat pedig, amit kaptunk, szintén egy rekordérték, európai parlamenti választáson még soha nem kaptunk ennyi szavazatot. Ha a tegnapi eredményt egy országgyűlési választásra vetítenénk le, akkor azt láthatjuk vagy azt láthatnánk, hogy újra kétharmadot kaptunk volna. Tehát egy impozáns sikert arattunk a baloldali roncsderbi mellett.

Az 58 százalékos részvétel pedig, tisztelt hölgyeim és uraim, azt jelenti, hogy a magyar emberek megértették és egyetértettek azzal, hogy ennek a választásnak a tétje háború vagy béke, egy létfontosságú választás, óriási jelentőségű választás, és világosan állást foglaltak a béke mellett, támogatták a békepárti miniszterelnököt, Orbán Viktort, a békepárti kormányt és pártszövetséget, a Fidesz-KDNP-t. Így tehát mi a jövőben is minden erőnkkel azon leszünk, hogy megóvjuk Magyarország békéjét, és hogy megóvjuk Magyarországot attól, hogy belenyomjanak bennünket ebbe a háborúba.

Ne legyen kétségünk, a nyomás továbbra is óriási, és csak nőni fog, tehát ez egy rendkívül komoly küzdelem lesz, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy a magyar emberek döntésének érvényt szerezzünk és Magyarországot megvédjük.

Azt is fontos elmondani, hogy 19 vármegyei közgyűlésből 19-et nyertünk meg, a megyei jogú városok tekintetében pedig négyet megnyertünk, hármat elvesztettünk, tehát itt is a mérleg pozitív, plusz egy ebben a tekintetben is.

Tisztelt Ház! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A baloldal vonatkozásában hadd mondjak annyit  az ember nem szívesen idéz saját magától, én sem szívesen teszem, ne tekintsék tiszteletlenségnek, csak a téma fontossága okán , két évvel ezelőtt, amikor a Momentum bejutott a parlamentbe, itt a falak között azt mondtam a momentumos képviselőnek, hogy a Momentum, az önök pártja oda fog kerülni, ahová való, derék elődeik, az SZDSZ mellé, a magyar politikatörténet szemétdombjára. És ez így is történt: a Momentum oda került, ahová való, a magyar politikatörténet szemétdombjára.

Itt az imént volt lehetőségem hallani a DK-s, Gyurcsány-párti képviselő felszólalását. Azt említette, hogy önök ott a baloldalon azok maradnak, akik eddig voltak. Azt szeretném mondani, hogy nincs kétségünk. Tehát egyben egészen biztosak vagyunk: önök azok maradnak, akik eddig voltak. Ezt a magyar emberek jól látják, ezért zavarták el önöket a tegnapi választáson is, mert önök tendenciózusan, állhatatosan, nagy szorgalommal és kitartóan árulják el a magyar érdeket Brüsszelben minden válság során és minden fontos kérdés során, nyilvánvalóan dollárokért cserébe, és a magyar emberek azt mondták, hogy köszönik szépen, ebből most már elegük van.

Tisztelt Ház! Ami pedig az új baloldalt illeti, engedjék meg, hogy itt az ülésteremben is elmondjam azt, amit az imént volt lehetőségem a baloldali sajtónak elmondani, az új baloldal és Magyar Péter eredményével kapcsolatban azt tudom mondani, hogy én nagyon örülök. A tegnapi nap nem is sikerülhetett volna jobban, ugyanis, ha kérni kellett volna soros ellenfelet a következő időszakra, én Magyar Pétert kértem volna. Azért, mert most ér véget az illúzió az új baloldalon. Eddig egy fölfestett, megrajzolt történetet láttunk; most már elszámoltatható és számonkérhető politikussá válik, és pontosan tudjuk, hogy el fogja árulni a választóit, el fogja árulni a támogatóit, és el fogja árulni az országot is, ugyanúgy, ahogyan a feleségét elárulta, és felvette diktafonnal, ugyanúgy fog cselekedni. És amikor ezt megteszi, mi ott leszünk, számonkérjük, a választáson pedig legyőzzük, ahogyan eddig az elődeit is legyőztük.

Teljesen mindegy, hogy ki a soros a baloldalon, le fogjuk önöket győzni újra és újra. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti sorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage