DR. KONCZ ZSÓFIA energiaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Azt gondolom, ezzel a témával kapcsolatban számtalanszor elmondtuk, hogy hazánkban tiszta és világos szabályok vannak arra nézve, hogy az idetelepülő vagy akár magyar gyáraknak milyen követelményeknek kell megfelelni, és nem működhet úgy egyetlen üzem sem, hogy a környezetvédelmi előírásokat nem teljesíti, illetve a kormányhivatalok is folyamatosan ellenőrzik ezeket az előírásokat, és nyilván, ha szabálysértés történik, a kormányhivatalok megteszik a megfelelő lépéseket.

Összességében, azt gondolom, hogy egy nagyon fontos dologról kellene beszélnünk, mert az a helyzet, hogy nincs hitelesebb közvélemény-kutatás a tegnapi választásnál. Az emberek például Gödön 73 százalékban arról döntöttek, hogy a jelenlegi irány jó, és köszönjük szépen, nem kérünk a hergelésből. Azt gondolom, hogy a tegnapi önkormányzati választásoknak egyik fő tanulsága kell hogy legyen a Párbeszéd, az LMP, a baloldal számára, hogy az általa két éve erőltetett hangulatkeltésből az emberek, köszönik szépen, nem kérnek.

Szeretném kiemelni, hogy a Gödért Egyesület képviselőjelöltjei egyetlenegy egyéni választókerületben sem nyertek, egyetlenegy egyéni választókerületben sem, noha folyamatosan hergelték az embereket. Emellett a jelenlegi polgármester úr mellett az emberek 73 százaléka döntött, és a csapata nyolc egyéni választókerületből nyolc egyéni választókerületet nyert meg. Azt gondolom, ennél egyértelműbben nem tudják kifejezni az emberek a véleményüket.

De menjünk tovább, mert vannak olyan települések, amelyek szintén szóba kerültek az elmúlt két évben folyamatosan. Például gondolhatunk Iváncsára. Iváncsán a polgármester úr 79 százalékkal győzött. 79 százalékkal! De beszélhetnénk például Sárbogárdról is, ott 74 százalékkal győzött a jelenlegi polgármester, és az a helyzet, hogy ezeken a helyeken nagyon biztos győzelmet szereztek a képviselő-testületekben. Emellett, ha csak Komáromra, Debrecenre gondolunk, elsöprő győzelmet tudtunk aratni.

Ez mind azt bizonyítja, hogy az emberek nem kérnek a hangulatkeltésből, és azt gondolom, az nem egy jó irány, hogy folyamatosan azt a képet próbálják ábrázolni, mintha a magyar kormánynak nem lenne fontos a magyar emberek egészsége, a biztonságos környezet, és ha a kormányhivatalokat folyamatosan ilyen színben tüntetik fel, ez semmiképpen nem jó irány.

Engedje meg, képviselő úr, hogy egy megjegyzést tegyek azzal kapcsolatban, hogy önök lezárták a gödi gyár bejáratait. Hát, nem gondolom, hogy a magyar emberek döntő többsége egyetértene az ilyen módszerekkel, ahogy utaltam rá, ezt tegnap elég egyértelműen kifejezték. Az önök nyugati szövetségesei korábban már többször bemutatták, hova vezet a baloldali zöldideológia feltétel nélküli követése. Klímaaktivisták például híres és értékes, az emberiség kulturális örökségéhez tartozó képeket öntenek le festékkel, repülőtérre illegálisan bejutva, a futópálya aszfaltjához ragasztják magukat, és az nem zavarja őket, hogy az érkező repülőgépeknek emiatt sokkal több kerozint elfogyasztva máshol kell leszállniuk. A sort sajnos lehetne még folytatni.

Éppen ezért azt gondoljuk, és azt hirdetjük, hogy a zöldenergia igen, a zöldideológia viszont nem. A magyar gazdaság jövője a zöldenergia, és azt gondoljuk, hogy a zöldenergiát nemcsak megtermelni kell tudni, hanem el is kell tudni tárolni, ehhez viszont beruházásokra van szükség. Kérem képviselő urat, hogy fogadja el a válaszomat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage