RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Nem csodálom, hogy nem a tegnapi választásról kérdez vagy beszél, tisztelt képviselő asszony, hogy Székesfehérváron 12 százalékot sikerült egy civil szervezet mögé bújva elérnie (Taps a kormánypárti padsorokban.), és nem az európai parlamenti eredményeikről (Barkóczi Balázs: Válaszoljon a kérdésre!)  összefogást hirdettek, de összeomlás lett belőle , hanem megint megpróbálja ezt az ügyet elővenni.

De mi is nagyon kíváncsiak vagyunk, tisztelt képviselő asszony. Önnek, ugye, a párttársa, korábban a frakcióban is itt ült, László Imre, aki még mindig hallgat, akiről még mindig nem tudjuk, hogy Újbudán ennek a pedagógiai asszisztensnek, akit felvettek az óvodákba, egyikből a másikba, másikból a harmadikba, és így tovább, pontosan miért adtak még 6 millió forintos külön megbízási díjat, miért hordozták ennyire a tenyerükön, és miért nem indult eljárás ez ellen az ember ellen addig, amíg a sajtóban napvilágra nem kerültek a vele kapcsolatos hírek.

Hogy nem tűnt föl, hogy ez az ember elmegy az óvodai mosdóba, és ott készít magáról, nem mondom el, hogy milyen képeket, és visz be egy kisgyereket magával, és az ő kezével is, nem mondom el, hogy pontosan hova és mit tesz, és ezt is lefotózza, és ez önöknek nem tűnt föl, és ezt nem kérdezte meg még ön a saját párttársától? Ott ülnek a DK elnökségi ülésén. Nem akarta megkérdezni László Imrétől, hogy nem akar erről esetleg a nagy nyilvánosság előtt beszámolni? (Barkóczi Balázs: Kérdezze meg Hoffmann Tamást!) Nagyon kíváncsiak lennénk arra, hogy miért nem tett lépéseket. (Kálmán Olga: Hoffmann Tamást megkérdezték?) Amikor itt voltunk a parlamentben, és ilyen kérdésekről döntöttünk, és önnek igaza van, minden magyar szülőnek biztonságban kell érezni a gyermekét, ezért vezettük be a pedofil-nyilvántartást. Már több mint tízezer esetben ez segítséget jelentett a családoknak, hogy nagyobb biztonságban érezzék magukat, amikor lekérdezték, hogy az az edző, az a tanár, vagy az az ember, aki ott a játszótér környékén sokszor fölbukkan, az szerepel benne, vagy nem szerepel.

(16.00)

De önök ezt miért nem tudták megszavazni? Önök miért nem tudták azt megszavazni, hogy a súlyosabb pedofil bűncselekmények szigorúbban büntetendőek legyenek és ne évüljenek el? Miért nem tudták ezeket megszavazni a korábbiakban itt a parlamentben?

Tisztelt Képviselő Asszony! Mi zéró toleranciát hirdettünk azzal szemben, ha valaki, azt, hogy ő felnőtt és ezért erőfölénye van egy gyerekkel szemben, ezt kihasználja és ilyen aljas bűncselekményeket követ el. (Kálmán Olga: És kegyelmet is kapnak, nem?) Minden területen szigorítottunk, amikor gyermekek sérelmére követnek el így bűncselekményeket, a jelzőrendszert is kibővítettük, sokkal szigorúbb büntetőjogi tényállásokat fogadtunk el, de önök ezeket mind-mind nem támogatták.

És hogy volt önöknél, tisztelt képviselő asszony? Amikor a saját gazdaságpolitikájuk miatt gazdasági nehézség volt az országban, kitől vettek el pénzt? Hol csökkentették a támogatásokat? A gyerekvédelemben. 13 milliárd forintot vettek el. Mi mit tettünk ugyanezen a területen? Megháromszoroztuk a forrásokat: 40 milliárdról 127 milliárd forintra. Mikor van nagyobb biztonságban egy gyermek, tisztelt képviselő asszony, ha csökkentik a forrásokat, mint önök, vagy ha megháromszorozzák a forrásokat, mint amit mi tettünk?

A mai napon itt még a zárószavazás előtti vitája lesz a gyermekvédelmi törvénycsomag második szigorításának, és a holnapi napon pedig szavazni tudunk róla. Én abban bízom, hogy önök végre szakítanak a korábbi gyakorlatukkal, amikor mindent, a kapcsolati erőszaktól kezdve, a gyermekpornográfia önálló büntető tényállássá tevéséig mindent elleneztek itt a parlamentben, és végre eljön egy olyan pillanat, amikor ezután az óriási európai parlamenti választási pofon után, amit kaptak a tegnapi napon, végre elkezdenek azon gondolkozni, hogy mi lenne, ha mégis trendet váltanának és elkezdenék a kormánynak ezeket a javaslatait támogatni.

Mi arra fogunk törekedni, hogy a pedofilok mind börtönben legyenek. Önök 81-et juttattak börtönbe, mi 663-at. Ez a különbség. Önök szabadon hagyták garázdálkodni ezeket az embereket, mi pedig börtönbe juttattuk őket, mind a 663-at. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage