KÁLMÁN OLGA (DK): Köszönöm szépen. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Hogyan lehetséges az, hogy Magyarország köztársasági elnökét még mindig Sulyok Tamásnak hívják? Hogyan lehetséges, hogy hazánk legfőbb közjogi méltóságát egy olyan ember bitorolja, aki köztörvényes bűncselekmények sorozatát követte el? Hogyan lehetséges, hogy a magyar nemzet egységét jelenleg egy olyan ember jeleníti meg a világ előtt, aki törvénytelenül, vélhetően bűnszervezetben, pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek? Hogyan lehetséges, hogy ön még mindig védelmezi ezt az embert, aki az elődjéhez, Novák Katalinhoz hasonlóan szégyent hozott az országra?

Ezekre a kérdésekre azért lenne fontos válaszolnia, mert még a Fidesz által uralt ügyészség sem volt képes arra, hogy Sulyok Tamást tisztára mossa a bűnei alól, hiszen a Sulyok Tamás ügyében hozott ügyészségi határozat értelmében még Polt Péter sem tudta megakadályozni, hogy eljárások induljanak a köztársasági elnök által elkövetett bűncselekmények ügyében.

A Demokratikus Koalíció szerint hazánk köztársasági elnöke nem lehet olyan ember, aki törvénytelenül, pénzért külföldieknek játszotta át a magyar termőföldet. Aki bármikor életében súlyos bűncselekmények sorát követte el, az nem lehet Magyarország államfője, a nemzet első polgára, a nemzet egységének megteremtője, és ha öt éve, ha tíz éve, ha húsz éve, ha harminc éve tette ezt, akkor sem. Ezekért a bűncselekményekért Sulyok Tamásnak felelnie kell.

Így aztán kérdezem a miniszterelnök urat: ön tisztában volte azzal, hogy Sulyok Tamás egy köztörvényes bűnöző, amikor köztársasági elnöknek javasolta? (Moraj a Fidesz és a KDNP soraiból.) Vagy talán éppen azért akarta Sulyok Tamást köztársasági elnöknek, hogy egy múltjával zsarolható bábot ültessen a legfőbb közjogi méltóságba? Várom válaszát. (Barkóczi Balázs tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage