BEDŐ DÁVID (Momentum): (A Momentum képviselői „Az élet jog, nem kötelesség.” feliratú pólót viselnek.) Köszönöm szépen a szót. Miniszterelnök Úr! Karsai Dánielnek az ügye és a szabad életvégi döntéseknek a kérdése lassan már egy éve egy meghatározó közéleti kérdés Magyarországon.

Önök több ízben elmondták már, hogy nem támogatják az eutanázia bevezetését Magyarországon. Többek között parlamenti kérdéseket tettünk fel önöknek, határozati javaslatot is nyújtottunk be, illetve Karsai Péterrel, Karsai Dániel testvérével közösen  aki amúgy ma itt van köztünk, a karzaton  népszavazási kérdést is nyújtottunk be, amit első körben az NVB, aztán a Kúria és az Alkotmánybíróság is sajnálatos módon elkaszált, nem lehet népszavazást rendezni ebben a meghatározó kérdésben.

De én őszintén bízom abban, hogy az önök álláspontján lehet változtatni, és hajlandóak arra, hogy végiggondolják, mérlegeljék, és változtassanak az álláspontjukon, de ezt kizárólag párbeszéd útján lehet megtenni. Akkor lehet ezt megtenni, hogyha megismerik egy haldokló, szenvedő betegnek a mindennapjait.

Karsai Dániellel többször egyeztettem az elmúlt hetekben, és Dani megkért engem arra, hogy továbbítsak önnek egy meghívást. Arra kért Karsai Dániel, hogy hívjam meg őhozzá, hogy látogassa meg, és beszélgessen vele az ő életéről, a mindennapjairól, az örömeiről és a szenvedéseiről.

Miniszterelnök Úr! Az a kérdésem ön felé, hogy elfogadjae ezt a meghívást. Köszönöm szépen. (Taps a Momentum és a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage