TÁLLAI ANDRÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az azonnali kérdésének az a címe, hogy „Aktuális kérdésekről”. Gondolkodtam, hogy MSZP-s képviselő fog kérdezni, az MSZP-ben mi lehet az aktuális. Például aktuális lehet, hogy egyetlenegy európai uniós képviselőt nem adnak az Európai Parlamentbe. Vagy aktuális kérdés lehet a pártjuk számára az, hogy a megyei közgyűlésekből teljesen kiszorultak, és csak néhány megyében adnak már. Vagy aktuális kérdés lehet az, hogy az a párt, amely az önök helyébe lépett, a DK, és az önök eredménye kettő, a két párt eredménye nem éri el a 10 százalékot. Ezek önök számára az aktuális kérdések. (Derültség és közbeszólások a kormánypárti sorokban.)

Az infláció a kormánynak az aktuális kérdés, és különösen 2023-ban volt aktuális kérdés, mert a kormány meghirdette, hogy le fogja törni az inflációt, és 2024-ben pedig újraindítja a gazdaságot. És lám-lám, a 25 százalékos inflációból az utolsó negyedévre már 10 százalék alatti, sőt év elejére már 5 százalék alatti infláció volt a kormányzat intézkedéseinek köszönhetően, amiket ön is bizonyára jól ismer. Ennek köszönhetően szeptemberben már reálkereset-növekedésről tudtunk a háború és a gazdasági válság idején beszámolni. De kiegészítettük a nyugdíjakat, a 13. havi nyugdíjat is megadtuk, és ezáltal elindult újra a gazdaságban a fogyasztás.

Arra kérem önt és pártját, hogy nyugodjon meg, felelős kezekben van a magyar gazdaság, az infláció letörése, a költségvetési egyensúly és a gazdasági növekedés elindítása is. Jól van ez így, ahogy van, önök pedig foglalkozzanak a saját aktuális kérdéseikkel. (Derültség és taps a kormánypárti sorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage