ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Természetesen az nem várható el, hogy az ellenzék képviselői kirobbanóan jó véleménnyel legyenek a miniszterelnök szellemi képességeiről, de annyi talán elvárható, hogy azt a marhaságot nem feltételezik rólam, hogy megállapodtam a Metával, hogy utána töröljék a beszédeimet. (Derültség a Fidesz soraiban.) Nem tűnik észszerűnek, lássa be!

Ami a dolog lényegét illeti, valóban voltak itt a demokrácia szellemiségével nehezen összeegyeztethető dolgok. Felhívom az ön figyelmét például arra, hogy szerintem voltak olyan pártok, akik külföldről kaptak pénzt egy választási kampányban, amit szigorúan tiltanak a törvények. Harmadrészt pedig, bár érzek túlzást az ön kisállat-meghatározásában, amelyben a pártokat ide-oda-amoda rangsorolja, de szeretném jelezni, hogy bennünket a globalistákhoz és föderalistákhoz sorolni, ez egy újdonság, Brüsszelben mindenesetre, ahol valahogy pont az ellenkezőjét szokták gondolni arra, amit mi ott képviselünk.

Tehát én azt ajánlom önnek, túl azon, hogy semmi kedvem stratégiai kérdésekben mélyebb együttműködést kialakítani az önök pártjával, amire számos okom van, de arra készen állok, hogy azokban a kérdésekben, ahol a kérdés úgy hangzik, hogy föderalizmus vagy szuverenitás, globalizmus vagy szuverenitás, én szívesen működök önökkel együtt. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.  Közbeszólás a DK soraiból: Szép.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage