SZABÓ TIMEA (Párbeszéd): Miniszterelnök úr, ha egy picit csöndben maradnak a férfi kollégái, akkor szeretnék öntől egy fontos dolgot kérdezni. Karácsony Gergely tegnap megnyerte a főpolgármesteri választást. Budapest köztársaság marad, s nem lesz az ön és az önök részvénytársasága. (Zaj a kormánypárti oldalon.) A budapesti emberek továbbra is egy szabad, zöld, emberséges és sokszínű főváros mellett döntöttek. Karácsony Gergely 18 ezer szavazattal kapott többet most, mint 2019-ben. Az önök pártja, a Fidesz a Közgyűlésben 30 százalékot szerzett, ami azt jelenti, hogy Budapesten 70 százalék nem önökre szavazott. (Rétvári Bence: A te pártodra hányan szavaztak? Még a pártelnökötök is másra szavazott!)

Ezek után szeretném megkérdezni miniszterelnök urat, hogy ez elég meggyőzőe ahhoz, hogy végre befejezi Budapest és a Budapesten élő 2 millió ember ellen folytatott permanens háborúját, és végre hagyja a főpolgármestert és Budapestet dolgozni. No pláne, a kormány végre betartjae azt az ígéretét, hogy kifizeti az Egészséges Budapest programból még fennmaradó és az elmúlt években ki nem fizetett, pedig aláírt 25 milliárd forintot és a Lánchídért járó 6 milliárd forintot? 31 milliárd forinttal tartozik ön Budapestnek, miközben Budapest nettó befizetője a magyar költségvetésnek. A GDP 40 százaléka Budapestről jön, ehhez képest kevesebbet kapnak vissza a budapestiek.

Tudjuk azt, hogy az egész Európai Unióban nálunk halnak meg a legtöbben rákos megbetegedésben, szívinfarktusban azért, mert nemcsak egyszerűen a gyógyításhoz nem jutnak hozzá, hanem mert nem tudják diagnosztizálni őket időben. Hat-nyolc hónapot kell várni egy MR- vagy CT-vizsgálatra. Ezt Budapest a saját pénzéből pótolta, hogy legyen. De önök tartoznak 25 milliárd forinttal! Befejezie a háborúzást, kifizeti Budapestnek a pénzt, vagy tovább hadakozik 2 millió ember ellen? Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage