ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Szeretném önt tájékoztatni, tisztelt képviselő asszony, hogy tiszteletben tartjuk a választások eredményét. Mi változást szerettünk volna elérni Budapesten, de tudomásul vesszük, hogy a fővárosiak másképp döntöttek.

Másodsorban szeretném önnek elmondani azt, hogy Budapest helyzete  ha ön ezt a beszédét nem itt mondta volna el, hanem vidéken  kevés helyen talál nagyobb megértésre és támogatásra, mint éppen a kormánynál, tekintettel arra, hogy a fővárosban az általános fejlettségi szint az Európai Unióhoz mérve százhatvan-egynéhány százalék, a magyar vidéknek pedig vannak részei, amelyek csak 60-70 százalékon vannak. Úgyhogy azt gondolom, az, hogy Budapestnek hogyan, mit és mennyit, egy komoly kérdés, de ezt egy országos összefüggésben kell tekintenünk. Nem lehetnek mostohagyermekei ennek az országnak!

A harmadik megjegyzés, amit szeretnék mondani önnek: mindannyian tudjuk, hogy Budapest csődben van, pénzügyi csődben van. Nehéz hónapok jönnek, segítségre lesz szüksége Budapestnek. Mi készen állunk arra, hogy ezt a csődhelyzetet valamilyen módon segítsünk kezelni.

Negyedrészben: tekintettel a közöttünk fennálló tiszteletteljes kapcsolatra, szeretném önt emlékeztetni arra, hogy az önök frakcióvezetője tegnap úgy döntött  vagy talán már tegnapelőtt , hogy elhagyja ezt a frakciót, ami szíve joga, nincs is hozzá semmi közünk. Az érvelés talán olyasmi, amihez lehet valamennyi közünk. Azt mondta, hogy az a megállapodás, amit az én pártom, mármint az önöké kötött Budapesten, az nem megállapodás volt, hanem önfeladás, és ő ezt nem tudja vállalni. Gratulálok! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage