CSÁRDI ANTAL (LMP): Tisztelt Miniszterelnök Úr! Meddig kívánja a magyar kormány fenntartani azt a szégyenteljes helyzetet, ami abból adódik, hogy egy pedofilügyben bűnsegédlet miatt elítélt személy mellett lobbizó ember képviseli ma hazánkat? Konkrétan Balog Zoltánról beszélek, akiről mindenki tudja ebben az országban, hogy vállalhatatlan módon lobbizott egy pedofíliás ügyben bűnsegédlet miatt elítélt emberrel szemben. Döbbenetes látni, hogy nem bántja a magyar kormány szemét az, hogy egy ilyen ember képviseli ma Magyarországot.

Engedje meg, miniszterelnök úr, hogy önt idézzem! Két dolgot mondott, miniszterelnök úr, az egyik az, hogy önöknél mindennek van következménye. Legyünk őszinték, a köztársasági elnök asszony lemondása igazolja ezt a mondatát, ugyanakkor Balog Zoltán a mai napig pozícióban van. A sokadik írásbeli kérdésemre a külgazdasági és külügyminiszter továbbra sem válaszol, ezért kérem miniszterelnök urat, hogy ön válaszolja meg nekem azt a kérdést, hogy meddig tartjuk fönn azt a minden magyar állampolgárnak kellemetlen, kínos és szégyenteljes állapotot, hogy hazánkat egy pedofilügyben érintett személy mellett lobbizó ember képviseli.

Hogy rövidítsem a kérdést: tisztelt miniszterelnök úr, kezdeményezie a külgazdasági és külügyminiszter úrnál, hogy szüntesse meg Balog úrnak ezt a pozícióját? Köszönöm szépen.

(16.50)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage