MENCZER TAMÁS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Ma, a napirend előtti vita során az egyik gyurcsányista képviselő  csak ha már Kálmán Olga képviselő asszony az imént mosolygott (Kálmán Olga: Nevettem!) , tehát az önök egyik képviselője azt mondta, hogy a baloldalon a képviselők azok maradnak, akik eddig voltak. Szeretném jelezni, hogy semmilyen kétségünk nincs ezzel kapcsolatban (Derültség a kormánypártok soraiban.), hogy önök azok maradnak, akik eddig voltak, és Brüsszelben és mindenhol máshol nagy szorgalommal, tendenciózusan és folyamatosan elárulják a magyar érdeket  nyilván dollárokért cserébe. Ezért zavarták el a magyar emberek önöket tegnap újra és sokadszor.

Nagyon sajnálom, hogy a momentumos képviselők már nincsenek itt, mert nagy szeretettel akartam őket üdvözölni itt, a Házban, és megkérdezni, hogy ma már turistajeggyel jöttek, vagy még mint képviselők. (Szabó Szabolcs közbeszól.) De ezt most már nincs lehetőségem megkérdezni. Meg akartam kérni Szabó Timeát a nulla százalékos Párbeszédtől, hogy adja át ezt az üzenetet, de már neki sincs lehetőségem ezt mondani.

Tisztelt Ház! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A tegnapi választás világosan megmutatta azt, hogy a magyar emberek megértették és egyetértettek azzal, hogy ez a választás háborúról vagy békéről szól, és a magyar emberek nagy többsége támogatja a békepárti miniszterelnököt, Orbán Viktort, a békepárti kormányt és pártszövetséget, a Fidesz-KDNP-t.

Miniszter úr, az lenne a kérdésem, hogy a tegnapi győzelem után milyen lépéseket tesz a kormány azért, hogy az országot a háborúba továbbra se sodorják bele, és milyen lépéseket tudunk tenni azért, hogy a békénket és a biztonságunkat a jövőben is meg tudjuk őrizni az egyre növekvő nyomás mellett is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage