DR. KONCZ ZSÓFIA energiaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Azért eléggé elgondolkoztam itt a felvezetésén, hogy a demokráciafelfogásban ugyanazon az állásponton vagyunk-e. Elnézést kérek, amikor van egy egyesület, nevezetesen a Gödért Egyesület, amire ön is hivatkozik, és hivatkoznak folyamatosan, amelynek a legfőbb témája egyfolytában a hangulatkeltés és ennek az ügynek, amit most ön is idehozott, a napirenden tartása, és  bocsánat, de a tényeket mondjuk el  egyetlenegy egyéni választókerületben sem szereztek mandátumot, és az ott élő emberek (Dr. Keresztes László Lóránt: Bírósági döntés van!), az ott élő emberek a jelenlegi polgármesternek 73 százalékban biztosítottak felhatalmazást azzal kapcsolatban, hogy jó a jelenlegi irány, akkor azt hogyan lehetne értelmezni? Van ennél hitelesebb közvélemény-kutatás? Én úgy gondolom, hogy a leghitelesebb közvélemény-kutatás a tegnapi választási eredmény. (Dr. Keresztes László Lóránt: Felülírta a bíróság döntését?) Elnézést, azzal az üggyel kapcsolatban itt már számos alkalommal beszéltünk. Én elhiszem, hogy önöknek ez nagyon fáj, mert két éve megy a hangulatkeltés. Odamennek településekre, folyamatos hangulatkeltést csinálnak.

Menjünk tovább! (Dr. Keresztes László Lóránt: Bírósági döntés van!) Nagyon jó, tegnap választások voltak. Menjünk tovább! Gödöt megbeszéltük. Iváncsa. Számos alkalommal szóba került. A fideszes polgármester 79 százalékkal nyert. 79 százalékkal! Az ott élő emberek, élve a demokratikus jogukkal, így döntöttek.

Sárbogárd. Hát, ott is hihetetlen volt a hangulatkeltés. Sárbogárdon szintén a fideszes polgármester 74 százalékkal nyert. Bocsánat, az emberek véleményét, én úgy gondolom, hogy figyelembe kell venni, és hiába ez a hangulatkeltés, ugyanez történt Debrecenben, ugyanez történt Komáromban.

(18.40)

Úgyhogy én tisztelettel kérem képviselő urat, hogy a jövőben valahogy próbáljanak tartózkodni ettől (Az elnök megkocogtatja a csengőt.), hogy folyamatosan úgy állítják be, hogy Magyarországon nem működik a hatóság, és a magyar kormány nem a magyar emberek véleményét képviseli, miközben az ott élő emberek pontosan tudják, hogy a magyar kormány a magyar emberek érdekeit képviseli. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage