DR. SZABÓ TÜNDE (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A kormány a háború nehézségeivel terhelt időszakban is a magyar emberekért dolgozik, mindent megtesz, hogy a területfejlesztési célok megvalósítása érdekében az uniós források teljes egésze mihamarabb rendelkezésre állhasson. Óriási jelentőséggel bír, hogy egyre vonzóbb befektetési helyszínként szerepelünk a gazdasági térképen, magas ütemben bővülnek az ipari parkok, az itteni beruházások pedig igen közel vannak az európai piacokhoz.

A 2021-27-es ciklus forrásainak felhasználásakor továbbra is a gazdaságfejlesztés, a versenyképesség, az infrastruktúra és a munkahelyteremtés lesz a fókuszban, előnyben részesítve a legkevésbé fejlett vármegyéket a forráselosztásoknál. Éppen ezért a felzárkózás érdekében minden önkormányzattal elkötelezettek vagyunk a vármegyei és térségi előmozdítás mellett, szorosan együttműködünk a települési önkormányzatokkal, hogy a programozási ciklus eredményesen meg tudjon valósulni.

A dollárbaloldal képviselőinek azon javaslata, hogy Brüsszel tovább blokkolja a fejlesztési forrásokat, jelentős károkat okozna Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye lakóinak és vállalkozásainak, bár reméljük, a tegnap lezajlott választási eredmények pozitív hatást fognak generálni a következő időben is ebben a kérdésben. Hiszen a fejlődés folytatásához elengedhetetlenek többek között az uniós forrásokat felhasználó területi operatív programok, a területi versenyképesség növelése a regionális szintű különbségek mérséklése érdekében.

Tisztelt Államtitkár Úr! Mindezek fényében kérdezem, hogy milyen előrelépést hozhatnak Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye számára a már megvalósult és megvalósítani kívánt uniós forrásokat felhasználó operatív programok (Az elnök csenget.), ha a dollárbaloldal képviselői nem akadályoznák meg, hogy hozzáférjünk a nekünk jog szerint járó forrásokhoz. Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage