DR. LATORCAI CSABA közigazgatási és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Országgyűlés! A kormány kiemelt célja, hogy a magyar emberek, a magyar vállalkozások és a magyar települések számára ne okozzanak hátrányt a Bizottság által jogtalanul felfüggesztett uniós források, a dollárbaloldal aknamunkája ellenére a pályázatokat hazai költségvetési forrásból előfinanszíroztuk.

Ami Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét illeti, az elmúlt években Nyíregyházán számos fejlesztés valósult meg, amely nemcsak a gazdaságfejlesztéshez és a munkahelyteremtéshez járult hozzá, hanem növeltük az egész térség versenyképességét is, valamint a város turisztikai vonzereje is hatalmas fejlődésen ment keresztül. A 2014-2020-as programozási időszakban a térségben összesen 1035 darab fejlesztést támogattunk mintegy 149,8 milliárd forint értékben.

De lássuk csak, hogy a dollárbaloldal milyen helyi kezdeményezeseket próbál megakadályozni az uniós források visszatartatásával! Ha rajtuk múlna, nem valósulhatnának meg többek között olyan gazdasági és vállalkozásfejlesztési beruházások, mint például a Nyíregyházi Kenyérgyár Kft. élelmiszeripari fejlesztése 620 millió forintból, turisztikai fejlesztések, mint például a Sóstófürdő fejlesztései 2,6 milliárd forint uniós forrásból, 170 környezetvédelmi zöldprojekt megvalósulása 34,6 milliárd forint értékben. Ennyit arról, hogy a magukat zöldként feltüntető politikusok számára ténylegesen mennyire fontos a környezetvédelem ügye, ezt is megakadályoznák. Illetve megakadályoznának oktatási infrastruktúra-fejlesztési beruházásokat is, mint például a Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola kollégiumának infrastrukturális fejlesztése.

Képviselő Asszony! Mi nem fogjuk engedni, hogy meghiúsuljanak ezek a beruházások. Mi a magyar emberekért dolgozunk, ezért nem fogjuk hagyni a baloldal ámokfutását, nem fogjuk hagyni, meg fogjuk építeni ezeket a helyi kezdeményezéseket. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage