SOLTÉSZ MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Biztos, hogy nem úgy segítjük, mint ahogy a baloldal tette az elmúlt időszakában, kétféle módon, ugye, elvette a gyest, gyetet, sok minden támogatást, vagy csökkentette a családi adókedvezményt, illetve nagyon kevés óvodát épített vagy újított fel.

A másik meg: nyilván azt a gyakorlatot sem folytatjuk, amit az új Soros-szervezet elnöke a családjával tett. Én azt gondolom, hogy nekünk egy külön családpolitikánk van, amely sok lábon áll, sokrétű, és ennek csak egy kicsi szelete a bölcsődei, illetve óvodai program, azon belül is újaknak az építése és régieknek a felújítása.

Ha ezt még kifejthetem bővebben, akkor nyilván támogatjuk  nem is kérdés  az önkormányzati bölcsődék, óvodák fejlesztését. Néhány nappal ezelőtt is volt részem néhánynak az átadásában. Mindamellett pedig legalább ilyen fontosak voltak a határon túli fejlesztések is, akár egyházakon, akár pedig ottani szervezeteken keresztül, hiszen az ottani megmaradást és családtámogatást is segítik.

A harmadik nagy lépés, ha lehet így mondani, az egyházi bölcsődék, óvodák fejlesztése, azon belül a református óvodaprogram.

(19.00)

Itt azért hadd emeljem ki, kicsit talán frissítve az ön számait is, hogy 70 beruházásról beszélhetünk összességében, amelyek megvalósultak, ebből 51 új óvoda épült, 20 felújításról beszélünk, és 3500 új férőhelyet tudtak megvalósítani a beruházás során, és valóban 500 munkahely megvalósítása is elindult. De ugyanilyen fontos a katolikus óvodaprogram is, ahol 125 beruházás történt, és 14 ezer férőhely vagy megújult, vagy pedig készült el teljesen újonnan. A 14 ezerből 4 ezer új, tehát mindenképp egy hatalmas, nagyszabású beruházás végén vagyunk most. S még egyszer hangsúlyozom, hogy nemcsak egyházi, hanem önkormányzati és más területen is segíthettünk. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage