ÁGH PÉTER építési és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Urak! Nem kívánom kihasználni a 15 percet. Azt gondolom, hogy amit Salacz képviselő úr elmondott az indítvány lényegéről, az tulajdonképpen választ ad mindarra, amit Szabadi képviselő úr felvetett.

Én azt hallom ki az ön szavaiból, hogy döntően a javaslat irányával egyetért. Én azt látom ezen törvényjavaslat kapcsán, hogy mindez megfelelő egyensúlyt, megfelelő garanciákat tartalmaz, és kellően transzparens ahhoz, hogy minden kérdésre, amit itt felvetett, tulajdonképpen választ adjon a jövő. Abban bízhatunk mindannyian, hogy egy olyan megoldási javaslat került ide a Ház elé, amely révén az értékmentés, a fenntarthatóság, az átláthatóság és a hasznosíthatóság meg fog tudni valósulni ezen műemlékek tekintetében. Jómagam is ebben bízom, hiszen Vas vármegyei ingatlanok is vannak ezen a listán.

Tehát a jövő építésének nyilvánvalóan fontos állomása a múlt értékeinek megőrzése, ebben számítunk a magántőkére, számítunk az egyházakra, számítunk az önkormányzatokra. Ehhez visz közelebb ez a javaslat. Úgyhogy köszönjük szépen mindenkinek a részbeni, illetve teljes támogatását. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a Fidesz soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage